Store plastspande holder pølserne friske

Store plastspande holder pølserne friske

Den tyske kødproducent Metten Fleischwaren er ikke I tvivl om at der er masser af fordele i at bruge plastspande med iltbarrierebeskyttelse fra RPC Superfos, ikke mindst for medarbejdere i storkøkkener og kantiner

Nem håndtering, lav vægt, lang holdbarhed og et flot udseende – det er, hvad Tobias Metten, direktør for den tyske familievirksomhed Metten Fleischwaren, umiddelbart fremhæver, da han bliver bedt om at nævnte de fordele, han ser i SuperLift plastspanden fra RPC Superfos.

Firmaet benytter netop denne emballageløsning til fem forskellige slags pølser, som bliver solgt engros. En af varianterne er Tysklands mest populære pølse, nemlig 'Dicke Sauerländer' Bockwurst.

Plastspande er sikre og kan stables
Mettens’ kernemålgrupper for de store forpakninger er engroshandlen og foodservice industrien. Og her påskønner slutbrugerne plastens egenskaber: Der er ingen risiko for at komme galt af sted, når man rører ved beholderens kant, og det er nemt at åbne spanden og lukke den igen. Grebene og spandens lave vægt betyder, at man ubesværet kan håndtere spanden og dens indhold. Desuden er det til alle tider nemt at stable spandene: Før under og efter brug.

- I storkøkkener, hvor der hver dag tilberedes mange måltider med pølser, har tømt emballage en tendens til at fylde meget og dermed optage en del arbejdsplads. Her betyder det en afgørende positiv forskel, at SuperLift spandene kan stables – hvor der er plads til én spand, er der plads til en hel stak tomme spande, forklarer Tobias Metten.

Løsningen, som Tobias Metten henviser til, er den store SuperLift plastspand med Ø226 mm og en volumen på 4,6 liter. Gennem In-Mould Labelling er den forsynet med iltbarrierebeskyttelse, som betyder, at pølserne har en holdbarhed på ni måneder ved stuetemperatur, altså helt uden køling.

God smag og flot look til store størrelser
Metten kører en autoklavering ved meget høj temperatur i halvanden time for at opnå den lange holdbarhed. Det kan ikke ses på spanden, som derefter beskytter pølsernes kvalitet. 

- Spanden ser fantastisk ud efter autoklavering – og hvad der er endnu mere væsentligt, så opnår vi ikke blot, at pølsernes fremragende smag bliver bevaret – vores pølser giver også det samme fine knæk, når man bider i dem, siger Tobias Metten.

Tilfredshed hele vejen rundt
Mens der for Metten ikke er noget nyt i at benytte plastspande til pølser, så er samarbejdet mellem Metten og RPC Superfos af nyere dato. Tobias Metten fortæller:

- For omtrent et år siden var vi på udkig efter en ny leverandør af plastemballage og gik i gang med at undersøge markedet. RPC Superfos endte med at ligge helt i top som en innovativ spiller, vi måtte se nærmere på. I dag er vi helt klart tilfredse med vores samarbejde med RPC Superfos – en af de meget få leverandører af plastemballage, der mestrer iltbarrierebeskyttelse med In-Mould Labelling. Udover den høje emballagekvalitet værdsætter vi de stabile og pålidelige leverancer, som vi får.

- I vores pølseproduktion sætter vi i øvrigt også stor pris på, at hver enkelt palle har plads til betydeligt flere stablede beholdere sammenlignet med metaldåser, som man ikke kan stable. Det giver en bedre udnyttelse af lagerpladsen og nedsætter omkostninger til transport, uddyber Tobias Metten. 

-hawin

20/6 2017