Starbucks vil udvikle miljøvenlig emballage

Starbucks vil udvikle miljøvenlig emballage

Den amerikanske kaffegigant er de senere år blevet stærkt kritiseret for sine plastbaserede kopper, låg, sugerør mm. Nu afsætter koncernen hvad der svarer til mere end 60 millioner kroner til udvikling af emballage i genbrugsplast og plantebaserede foringer

Det er blandt andre forskellige miljøorganisationer, som har kritiseret den verdensomspændende Starbuckskæde for brugen af ikke miljøvenlige materialer i både den rene plastemballage og i papemballage, der er forsynet med platbarrierer.

Virksomheden har taget kritikken til sig, og har nu meddelt, at den vil løse problemet og udvikle en global løsning, der vil sikre, at plastbaseret affald fra Starbucks ikke ender på lossepladser eller på anden måde forurene miljøet.

Projektet hedder 'NextGen Cup Challenge', og ifølge en talsmand for Starbucks, er det målet at udvikle genanvendelige drikkebægre mv. som kan genbruges til 'alt fra nye kopper, servietter eller sågar møbler ...'

I første omgang afsætter Starbucks 10 millioner dollars investeringer i en ny platform.

 - Vi tror ikke, at udviklingen på markedet generelt går hurtig nok, så nu lancerer vi selv et bæredygtighed projekt, hvor vi over en treårig periode vil få komplet genanvendelige og komposterbare drikkebægre på markedet, siger Colleen Chapman, som er  direktør for Global Social Impact and Public Policy i organisationen.

Starbucks arbejder i øjeblikket også på at udvikle en ny barriereløsning til sine papbægre. Her skal materialet bl.a. bestå af en  bio-plastforing, fremstillet af råvarer fra planter.
-lipe
21/3 2018