Prisvindende veje-og pakløsning præsenteres på Interpack

Prisvindende veje-og pakløsning præsenteres på Interpack

Den nye Multihead Weigher til stærkt klistrede produkter er sammen med MHW-skrueløsning, der gør simultan afvejning i flere portionsstørrelser og Multibatcher, der minimerer giveaway og arbejdsløn i forbindelse med afvejning i store batches højdepunkterne, når Cabinplant A/S udstiller i Düsseldorf

Multihead Weigher SF Extreme løser en af fødevareindustriens store udfordringer, fordi den kan automatisere produktionen af ready-to-eat måltider, der indeholder klistrede ingredienser. Den har et innovativt skraber/vejeskål design og en ny procesenhed til præcis dosering af ingredienserne i emballagen.

MHW SF Extreme automatiserer afvejningen i faste portionsstørrelser af klistrede ingredienser som grønsager i terninger, kyllingekød, løgringe, ris, pasta, tun, mayonnaise, yoghurt, etc. Løsningen har en meget stor præcision og minimerer dermed give-away.

Omstillingstiden for MHW SF Extreme er kun 5-10 minutter, og det gør det langt nemmere at producere i små batches og med hyppige skift i opskrifter og portionsstørrelser. Den automatiske dosering betyder, at ingredienserne placeres meget præcist i emballagen, og dermed kan slutproduktet præsenteres flot og ensartet for forbrugerne.

Tidligere i år vandt MHW SF Extreme en fornem innovationspris, Trophées de l'Innovation, på den franske CFIA fødevareteknologi-udstilling. Nu vises den for første gang på Interpack i Düsseldorf i dagene fra den 4. til den 10. maj

Booster produktivitet, reducerer lønomkostninger
MHW SF Extreme kan reducere det manuelle arbejde 60-70% grundet den høje automationsgrad, og takket været det kompakte design passer den ind i de fleste, eksisterende produktionslinjer.

- MHW SF Extreme giver et stort boost til produktiviteten med automatiserede produktionslinjer til produkter med fast portionsstørrelse, og som indeholder blandinger med klistrede ingredienser. Det er et gennembrud for fuldautomatiske produktion af ready-to-eat måltider med stærkt klistrede ingredienser, og som fjerner mange manuelle processer, udtaler Michael Falck Schmidt, global salgsdirektør hos Cabinplant, han fortsætter:

- Løsningen adresserer det boomende marked for convenience food og møder detailhandlens behov for måltidsprodukter til fast pris og vægt. Den reducerer give-aways og optimerer forbruget af råvarer, der bliver dyrere og dyrere for producenterne.

Afvejning i flere størrelser giver fleksibilitet
Cabinplant MHW, med den patenterede skrueløsning, gør det muligt med simultan afvejning i en eller flere portionsstørrelser. Det løser problemet med klistrede ingredienser, som f.eks. kylling, og som er uens i størrelsen. Cabinplants system kan indstilles til at arbejde med en, to eller flere vægtstørrelser for de emballerede produkter.

Eksempelvis kan Multihead Weigher’en på samme tid afveje i både 500 gram og 1,5 kg portionsstørrelser. Det er med til at give en stor reduktion i give-away, da produkter der ikke passer ind i den lille portion i stedet bruges i den store portion. Det giver en langt større fleksibilitet end tidligere.

Cabinplant Multibatcher: Box packing i overhalingsbanen
Multibatcher er en automatisk, højhastighedsløsning til vejning og pakning i store portioner på op til 35 kg. Det er den første “batcher” som er baseret på et kombinatorisk vejeprincip og er et alternativ til den traditionelle afvejning med manuelle processer og store tolerancer. Multibatcher’en har potentialet til at reducere både give-away og omkostninger gennem præcision og hastighed.

Råvarerne afvejes i delportioner i vejeskåle, som automatisk kombineres til en portion (batch) med en give-away på kun 0,25-0,7%. Det er en meget høj præcision – ikke mindst I forhold til “batching” efter det traditionelle top-op princip.

- Multibatcher’en giver betydelige besparelser. Eksempelvis kan give-away reduceres med op til 900 kg kød per dag i en produktionslinje, der arbejder i to skift, og når Multibatcher’en som her har en give-away på under 100 gram per portion, siger Michael Falck Schmidt, global salgsdirektør hos Cabinplant.

Cabinplants Multibatcher kan producere op til 15 portioner per minut, og i størrelser mellem 0,5-35 kg per portion. Løsningen er skræddersyet og kan indpasses i eksisterende pakkelinjer eller fungere ”stand-alone”. Løsningen er specielt interessant i forbindelse med højværdi produkter i store størrelser, herunder kød,meat-by-products og kyllingeprodukter, hvor en reduktion af give-away vil give en betydelig merindtjening.

-lipe

 

28/3 2023