Packbridge netværk resulterer i to konkrete partnerskaberVed at trykke på en boble, der brister kan man herefter nemt åbne emballagen - producent PopPack.

Packbridge netværk resulterer i to konkrete partnerskaber

Packbridges formål er at skabe et neutralt mødested, der naturligt forbinder industri med den akademiske verden

ERHVERV Indenfor kort tid har interesseorganisationen Packbridge tjent som brobygger til to nye innovative partnerskaber, Flextrus og PopPack samt Gasporox og Mobergs Processkontroll.

PopPack er et innovationsfirma baseret i Californien, USA, som har udviklet en ny åbningsløsning, primært for fleksibel emballage. Ved at trykke på en boble, der brister kan man herefter nemt åbne emballagen. Den siger POP rent lydmæssigt. Teknologien er interessant, ikke mindst bevist ved, at selskabet for nylig vandt "Packaging Innovation Award for Creative Technology". Prisen uddeles i Japan af den japanske Packaging Manufacturers Association.

PopPack har haft tæt kontakt med Packbridge det sidste år og blandt andet været udstiller på Packbridge Research Forum. De vandt også prisen for den mest innovative løsning i den åbne innovationskonkurrence tidligere i år. Det har betydet, at mange værdifulde kontakter er blevet foretaget, og den mest værdifulde bevis blev samarbejdet med Flextrus.

Flextrus har indgået en licensaftale for hele Europa, som repræsenterer et gennembrud for PopPack og en meget spændende nyhed for Flextrus.

- En af grundene til, at vi kom i kontakt med PopPack er via netværket inden for Packbridge. Packbridge er en styrke i vores branche, de skaber mødesteder og producere information, som vi kan bruge i vores udvikling, siger Ronny Gimbe, forretningsudviklingsmanager hos Flextrus.

Det andet samarbejde er mellem Gasporox og Moberg Processkontroll, begge medlemmer af Packbridge, og er også baseret på innovation og nye teknologier. Gasporox har udviklet en unik metode, der gør det muligt 100 % at kontrollere gasblandingen i forseglede fødevareemballager.

-jk

23/10 2015