Nyt papir løser problemet med fluorerede stoffer

Nyt papir løser problemet med fluorerede stoffer

Den tyske papirproducent Drewsen har knækket miljøkoden med sit Probarrier Nature-papir, som med en coatning af naturligt stivelse er fedtafvisende uden at være sundhedsskadelig

Af Lisbeth Petersen

Madpakkepapir og lignende papirtyper til indpakning af fødevarer som burgere, sandwiches og delikatesser kan nu leve op til kravet om en fedt- og varmeresistent indre belægning uden dermed at være sundheds- og miljøskadelig.

Efter flere års tests på fabrikken ved Hannover, har den tyske papirproducent, Drewsen Spezialpapiere udviklet Probarrier Nature, som allerede nu produceres regelmæssigt og sælges i flere lande.

Papirkvaliteten kan produceres med tre forskellige varianter af fedttæthed afhængigt af det endelige formål med papiret, og Probarrier Nature er 100 % fri for de fluorerede stoffer, som er mistænkt for at være sundhedsskadelige.

Probarrier Nature er gjort fedtafvisende ved at coate papirkvaliteten med stivelse udviklet af naturlige produkter som korn, majs og kartofler. Papiret er endvidere produceret uden brug af optiske blegemidler og syntetiske bindemidler, hvilket betyder, at kvaliteten er både biologisk nedbrydelig og egnet til genanvendelse. 

Tysk erfaring med dansk islæt

Det er en gammel, hæderkronet papirvirksomhed, som nu er med til at løse et af de store miljøproblemer på emballageområdet.

Familieejede Drewsen Spezialpapiere, som ligger tæt på Hannover i Tyskland, har eksisteret i mere end 475 år, og navnet har dybe rødder i papirets historie – også i Danmark; det var Michael Drewsen, der grundlagde Silkeborg Papirfabrik i 1844, og på torvet i Silkeborg er han foreviget med en statue.

I dag producerer Drewsen mere end 170.000 ton papir om året og har en årlig omsætning på mere end en milliard danske kroner. Virksomhedens maskinpark består af tre, topmoderniserede papirmaskiner, og det fælles miljøhensyn og hensynet til forbrugernes sundhed er værdier, som er meget centrale for Drewsen.

Stærkt stigende salg
I Danmark er Drewsen repræsenteret ved den familieejede agenturvirksomhed PaperMind, der repræsenterer en række papirfabrikker primært med papirkvaliteter til fødevare- og pharmaindustrien.

På Paperminds hovedkontor i Charlottenlund oplever de nu et stærkt stigende salg af Probarrier Nature.

En af de store aftagere af de nye, miljøvenlige papirtyper er Abena, som leverer til både dagligvarehandelen og hotel-, restaurations- og cateringmarkedet i Danmark, Norge og Sverige.

Julie Thorup Hegedahl fra Papermind udtaler:

- Vi er meget glade for vort samarbejde med Abena, og for os er det vigtigt, at Probarrier Nature opfylder de internationale krav til papir, som anvendes til indpakning af fødevarer og dermed til direkte fødevarekontakt. Vi tror på, at Probarrier Nature er vejen frem i arbejdet med at knække miljøkoden, til gavn for forbrugerne.

Probarrier Nature er ISEGA certificeret og svanemærket og opfylder mange øvrige certificeringer inden for papirkvaliteter til direkte fødevarekontakt.

 

Om Drewsen Spezialpapiere


Tysk familievirksomhed grundlagt helt tilbage i 1538.

Producerer hvert år over 170.000 ton papir til alt fra fødevareemballage og etiketter til sikkerhedspapir til bl.a. pas og dokumenter. Drewsen har kunder i mere end 70 lande på samtlige kontinenter og en årlig omsætning på omkring 160 mio. euro, dvs. 1,2 mia. kr.

Virksomheden har hovedkvarter ved Hannover og godt 420 medarbejdere.

Om PaperMind


Dansk familievirksomhed med internationale samarbejdspartnere, agenturer og kunder.

Leverer papir- og emballageløsninger, rådgivning og specialprodukter til trykkerier, grafiske virksomheder, emballageproducenter mv. i Danmark, Norge og Sverige.  PaperMind har hovedkontor i Charlottenlund og ledes af Jann-Ole Hegedahl.

6/1 2020