Kunstigt kød, indbagte insekter og meget mere

Kunstigt kød, indbagte insekter og meget mere

Fremtiden rykker et skridt nærmere, når besøgende på FoodTech i november kan deltage i foredrag om, hvordan vi fremover skal 3D-printe vores mad, spise insekter og producere kunstigt fremstillet kød.

Fremtidens fødevarefremstilling har ligesom alle andre brancher udsigt til store forandringer i overgangen fra industrialisering til digitalisering.



Under fagmessen FoodTech i MCH Messecenter Herning 1.-3. november får de besøgende fra fødevarebranchen mulighed for at blive klogere på, hvad den nye virkelighed betyder for branchen.




 


På Science Street i hal M vil blandt andre Innovation Lab, Teknologisk Institut, ABB og Festo holde en række foredrag under temaet 'Future of food. Her vil Mads Voigt Hingelberg, partner og big data-ansvarlig hos Innovation Lab, blandt andet fortælle om de nye produktions- og distributionsformer, der sætter deres præg på alt fra produktudvikling og fremstilling til afsætning og markedskommunikation af fødevarer.


Han vil give et overblik over relevante nye og kommende teknologier, som kunstigt fremstillet kød, ny dataopsamlingsteknologi i fødevareproduktionen og kunstig intelligens i alt fra sensorer til rapportering og salg.


 


Teknologisk Institut går på Science Street-scenen både tirsdag, onsdag og torsdag, hvor der er mulighed for at blive klogere på så forskellige emner som fødevaresvindel, digital transformation, udvikling af fermenterede fødevarer, 3D-print af fødevarer og insekter som fremtidens fødevare.


 


Vidensdeling i centrum


Onsdag og torsdag er Festo AG en del af foredragsprogrammet, hvor Festos internationale specialist Dr. Susanne Krichel vil fortælle om det mangeårige arbejde med udvikling af en superleder-teknologi til industriel anvendelse.


 


- Festo investerer hvert år cirka 10 % af omsætningen på at udvikle nye innovative teknologier og løsninger, der kan forme fremtidens digitaliserede produktion til gavn for produktionsvirksomheders produktivitet og konkurrenceevne. På FoodTech-messens innovationsområde vil vi gerne inspirere de besøgende og dele vores viden om superleder-teknologi, som kan give dem et teknologisk forspring og tilføre værdi på bundlinjen, siger Michael Puggaard Holst, Marketing Manager Scandinavia fra Festo A/S, og tilføjer:


 


- Som innovativ automationsspecialist har Festo arbejdet intenst med superleder-teknologi, og efter flere års grundig forskning undersøger vi i dag konkrete anvendelsesmuligheder i samarbejde med partnere og kunder. Her ser vi FoodTech som en oplagt mulighed for at komme i dialog med de besøgende omkring potentielle industrielle anvendelser af superleder-teknologi i fødevareindustrien.


 


Hent ny viden i FoodLab


I forlængelse af Science Street finder man laboratorieudstillingen FoodLab og FoodLab Theater. Her kan de besøgende gå på opdagelse hos leverandører af laboratorieudstyr, mens de på FoodLab Theater kan høre FoodLab-udstillerne fortælle om deres produkter.


FoodLab Theater er et samarbejde, som er lavet med brancheforeningen Dialab, hvor alle leverandører og laboratorieudstillere har mulighed for at vise og fortælle om produkter og løsninger til fødevareindustrien.


 


Fakta


FoodTech samler fødevareindustrien i MCH Messecenter Herning 1.-3. november til tre dage med fokus på de nyeste trends og løsninger. Under FoodTech kan besøgende opleve International Food Contest, EHEDG-verdenskongressen, FoodTech Student Challenge, Science Street, FoodLab, to inspirerende produktionslinjer og meget andet.

18/10 2016