Økologisk fremstød i Tyskland

Danske virksomheder tror på øget eksport af økologiske fødevarer til den tyske restaurationsbranche

Hidtil har derværet fokuseret meget på detailhandlen, når der har været tale om eksport af dansk økologi til Tyskland, der i 2014 var på 820 mio. kroner.

\r\n

Men det skal et stort eksportfremstød ændre på. Hele 15 danske økologiske producenter som fx Danæg, Friland, Højer Pølser, Thise Mejeri og Skærtoft Mølle mødes i denne uge med forskellige tyske grossister på et økologifremstød i Hamborg.

\r\n

- Vi har gennem længere tid bearbejdet det tyske foodservice-marked for økologi, og nu vurderer vi, at der endelig er hul igennem. Derfor vil der på fremstødet være en række oplæg til inspiration fra blandt andre Fødevarestyrelsen, der fortæller om omstillingen til økologi i den danske foodservice-sektor, siger Mette Gammicchia, der er afdelingsleder for Afsætning, Ernæring & Markedsudvikling hos Landbrug & Fødevarer.

Tyskland er det femte største marked i EU, når det kommer til forbrug på caféer, restauranter og af take-away. Med en samlet omsætning på over 40 milliarder euro årligt spår Landbrug & Fødevarer derfor også økologi-eksporten til den sektor en lys fremtid.

\r\n

Foodservice-ekspert Rainer Roehl fra rådgivningsvirksomheden a\'verdis skønner,  at den samlede omsætning af økologiske fødevarer i den tyske consumer foodservice (forbrug på caféer, restauranter og af take-away mv., red.) sektor udgør 350 millioner euro årligt.

\r\n

Den samlede consumer foodservice i Tyskland forventes da også en konstant stigning frem mod 2020, viser en ny analyse fra Landbrug & Fødevarer. De to ting får Mette Gammicchia,  til at se lyst på fremtiden indenfor eksport af dansk økologi til nabolandet i syd:

- Vi ved, at tyskerne skeler meget til, hvad vi har gjort i Danmark, når de tænker økologi i foodservice. Derfor vurderer vi, at der er yderligere potentiale for at øge øko-eksporten til Tyskland, som jo netop er det største eksportmarked for dansk økologi, siger hun.

\r\n

-lipe

5/10 2016