Investering på 187 mio kr. i Peterson - bl.a. i Randers
Foto: Peterson

Investering på 187 mio kr. i Peterson - bl.a. i Randers

Den skandinaviske emballagevirksomhed med afdeling i Randers opruster massivt med investeringsplan og ny certificering til farma- og fødevareemballage

Knapt et år efter at VPK Packaging Group og Klingele opkøbte Peterson, har organisationen sat en intensiv modernisering af Peterson produktionsanlæg i Norrköping, Bäckefors, Sarpsborg og Randers i gang. Den samlede investeringsplan er på 187 mio. kr. og alene i Randers bliver investeret knap 58 millioner kroner.

Arbejdet fortsætter hele efteråret i 2017, og investeringerne fokuserer på det samlede skandinaviske marked.

Samtidigt er Peterson netop blevet certicificeret på det højeste BRC- niveau (BRC Global Standard for Packaging and Packaging Materials) på produktions-anlæggene i Norrköping, Sverige, og i Randers.

Peterson er den første leverandør af bølgepap-emballage i Skandinavien, der opnår denne BRC-certificering, som betyder, at Peterson nu til fulde kan imødekomme alle de krav, der stilles til produktion, opbevaring og distribution af emballage til farma- og fødevareprodukter.

 - BRC-certificering på højeste niveau gør, at vi nu kan tilbyde løsninger, der lever op til de mest strikte krav i fødevareindustrien. Det er en kvalitetsstandard, der giver vores kunder stor merværdi og bidrager markant til en bedre og mere bæredygtig forsyningskæde, udtaler Dan Johannessen, administrerende direktør for Peterson i Skandinavien.

Adm. dir. Dan Johannessen. Foto: Peterson

Bæredygtig emballage gennem hele historien
Peterson har arbejdet for at levere bæredygtig emballage gennem hele virksomhedens historie. Alle produkter er fuldt genanvendelige og bakker op om en cirkulær økonomi. Virksomhedens geografiske spredning og store produktportefølje giver Peterson en unik position i Sverige, Danmark og Norge.

-Den position vil nu kunne understøttes yderligere af investeringsplanen, der vil give kunder fra hele Skandinavien bedre service og højere kvalitet, lyder det fra virksomheden.

- Investeringerne blev godkendt umiddelbart efter opkøbet i oktober sidste år. Vi er stolte af den samlede retning, vi som virksomhed bevæger os i. Investeringsprogrammet sikrer, at vi investerer både i vores egen og i vores kunders fremtid, siger Dan Johannessen.

Peterson har 600 medarbejdere i Skandinavien og en omsætning på ca. 160 millioner euro.
Produkterne omfatter alt fra de enkleste til skræddersyede bølgepapemballager og avancerede, trykte og lukkede emballager og displays. De primære markeder er fødevarer og landbrugsprodukter, drikkevarer, FMCG, møbler, kosmetik og bilindustri.

-lipe

7/9 2017