Hubergroups nye iltbarriere gavner både produkterne og miljøet

Hubergroups nye iltbarriere gavner både produkterne og miljøet

Fleksible fødevareemballage er ofte af kombinationer af forskellige film og er derfor svær at genbruge. Men hubergroup Print Solutions' nye HYDRO-LAC GA Oxygen Barrier Coating beskytter den emballerede mad mod ilt, muliggør emballering i monomateriale og er derfor nemmere at genbruge

Af Lisbeth Petersen

Genanvendelige emballageløsninger efterspørges i stigende grad, men støder ofte på udfordringer på grund af de komplekse krav, der stilles til dem.

-Konventionel fleksibel fødevareemballage består ofte af flere laminerede filmlag af forskellig kemisk karakter. Hver af dem opfylder en specifik funktion, hvoraf en er beskyttelsen mod ilt. Men emballage, der består af flere plasttyper, kan slet ikke eller kun med stor efterbearbejdning genanvendes, forklarer Ralf Büscher, Senior Expert Projects Flexible Packaging hos hubergroup.

Det er her hubergroups nye iltbarrierebelægning kommer i spil. Den giver fødevareproducenter mulighed for at bruge rene, såkaldte monomaterialer til deres emballage.

Belægning mellem laminater af samme type
Det sker ved at anvende de filmlaminater fremstillet af de samme polymerer (normalt polypropylen eller polyethylen), og mellem disse påføre iltbarrierebelægningen. Når man anvender polypropylen kan man under industrielle forhold opnå en OTR (oxygen transmission rate) på mindre end 10 kubikcentimeter ilt pr. kvadratmeter og pr. dag

 OTR er en måling af den mængde ilt, der passerer gennem et stof over en given periode. 

Iltfølsomme fødevarer som f.eks müsli eller nødder er således godt beskyttet mod atmosfærisk ilt i den moderne, genanvendelig emballage.

Lutz Frischmann, som er Global Product Director Flexible Packaging hos hubergroup, siger:

-Gennem innovative løsninger såsom vores nye barrierebelægning kan vi bidrage til en cirkulær økonomi sammen med vores kunder.

I 2021 lancerede hubergroup en vandbarrierebelægning, der beskytter papiremballage mod fugt. Med præsentationen af den nye iltbarrierebelægning skubber den internationale trykfarvespecialist nu udviklingen af mere bæredygtige barrierelakker endnu et skridt fremad.

-lipe

 

23/3 2022