Hartmann fastholder forventningerne

Hartmann fastholder forventningerne

Omsætning og driftsresultat var lavere i 3. kvartal 2016 sammenlignet med sidste år. Men kvartalet var positivt påvirket af nogle gennemførte effektiviseringer i Europa.

Her har emballagevirksomheden efterfølgende sat mere fart påudbygningen af produktionskapaciteten for at imødekomme stigende efterspørgsel.

Med fuld kapacitetsudnyttelse har salget af detailemballage i Europa var uændret fuld , mens koncernens samlede emballagesalg faldt moderat som følge af midlertidige store udsving på kurserne  Nordamerika og den makroøkonomiske udvikling i Sydamerika. Opbygningen af kapacitet på de amerikanske markeder forløber dog planmæssigt, og Hartmann fastholder  forventningerne om en omsætning på  2,1 - 2,2 mia. kr. og en overskudsgrad på 11-12,5 procent i 2016.

- I Europa er efterspørgslen stigende, og vi investerer i kapacitetsudbygning på flere fabrikker for at tage del i markedsvæksten fra 2017 med afsæt i de effektiviseringstiltag, som har styrket indtjeningen betydeligt i løbet af året.

Vores igangværende kapacitetsopbygning på de amerikanske markeder er drevet af underliggende demografiske og samfundsmæssige tendenser, som ikke ændres af midlertidig markedsvolatilitet i Nordamerika eller den makroøkonomiske udvikling i Sydamerika, siger administrerende direktør Ulrik Kolding Hartvig.

-lipe

10/11 2016