Geia Food får ny ejerstruktur

Geia Food får ny ejerstruktur

Partnerskab mellem den danske virksomheds ledelse og norsk investeringsselskab skal sikre vækst

Den danske virksomhed Geia Food, der udvikler og leverer fødevare-koncepter til hele Skandinavien, får ny ejerstruktur.

Geia Food, der har sine danske kontorer i Aalborg og Skælskør, blev skabt i 2014 som en fusion mellem firmaerne A-Frost og Mortensen Food.

Det norske investeringsselskab Credo Partners overtager pr. 1. december 55 pct. af aktiekapitalen og samtidig udvider den daglige ledelse, anført af CEO Claus Ravnsbo, sit medejerskab i virksomheden. De nuværende majoritetsaktionærer fortsætter som medejere og der er derfor tale om et decideret partnerskab mellem nye og gamle aktionærer samt ledelsen i virksomheden.

- Kombinationen af en stærk kapitalpartner og et management buy-in giver Geia Food en helt unik chance for yderligere at sætte fart i ekspansionen i Skandinavien. Vi kan både vokse organisk og via opkøb, og dermed kan vi i endnu højere grad opfylde vores ambition om at være den foretrukne samarbejdspartner for detailhandelen, når det drejer sig om at finde de bedste fødevarer til kunderne, siger CEO Claus Ravnsbo.

Credo Partners, der blev stiftet i 2003, har det som sit speciale at investere i mindre og mellemstore virksomheder og arbejde tæt sammen med ledelse og øvrige ejere om at udvikle sine investeringer. Credo Partners har investeringer i både fødevaresektoren med Globus Wine og fiskevirksomheden Optimar, men også indenfor bl.a. IT, hjælpemidler og ergonomiske møbler.

- Vi ser Geia Food som en særdeles attraktiv platform for yderligere vækst i de nordiske lande. Virksomheden har vist stærkt lederskab og evnen til at skabe innovation indenfor en række fødevarekategorier og har potentiale til at opnå en førerposition i sin branche, siger Gudmund Killi, managing partner i Credo Partners.

Formelt skal den nye ejerstruktur godkendes af de danske konkurrencemyndigheder, inden den efter planen kan træde i kraft 1. december 2017.

Geia Food beskæftiger i dag 63 medarbejdere og har kontorer i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Virksomheden agerer som et værdiskabende bindeled mellem dygtige fødevareproducenter på den ene side og de skandinaviske detailkæder på den anden. Særlig ekspertise har Geia Food inden for kategorier som is, ost & mejeri, fjerkræ, fisk, drikkevarer, convenience- og kolonialvarer. Virksomheden fokuserer bl.a. på kædernes egne varemærker, men virksomheden leverer også egne varemærker som eksempelvis Eventyr Is.

Omsætningsudviklingen er positiv og virksomheden opnåede i 2016 en samlet koncernomsætning på 1,144 mia. kr., og årets resultat landede på 32,3 mio. kr. i Geia Food A/S.

-lipe

16/10 2017