Europas største emballagekonference i Lund
Top Packaging Summit by Packbridge, Lund 2012.

Europas største emballagekonference i Lund

På blot tre år er Top Packaging Summit blevet en af de store spillere på markedet for vidensdeling og netværk i emballageindustrien – nye initiativer kommer hele tiden til

EMBALLAGE Den 23. og 24. oktober samles omkring 250 mennesker i Lund, Skåne for at deltage i konferencen ’Top Packaging Summit by Packbridge 2013’. Det er tredje år i træk som arrangør, emballageklyngen Packbridge, arrangerer denne konference, der er vokset på rekordtid. 250 deltagere fra hele verden betyder, at dette vil være den største emballagekonference i Europa i år.

- Mindst så vidt vi ved, siger Packbridge CEO Per-Stefan Gersbro. Vi har skabt et mødested for emballageindustrien i hele værdikæden, og vi forventer, at konferencen vil vokse yderligere i fremtiden.

Emballage er en af verdens største industrier, hvilket er et faktum, som er ukendt for mange. I Sverige beskæftiges omkring 19.000 mennesker og omsætningen er på over 60 mia. Det er et højteknologisk industriområde, hvor fx trykt elektronik og nanoteknologi gør hurtige fremskridt.

- Emballagen er set af mange som et spild af ressourcer, mens det i virkeligheden er en ressourcebesparer, primært ved at beskytte indhold, reducere madspild og give mulighed for effektiv transport, siger Per-Stefan Gersbro.

- Udviklingen indenfor branchen går meget stærkt og innovation er et konstant aktuelt plusord.

’Open Up for Packaging Innovation’ er også temaet for dette års konference i løbet af de to dage og med mere end tyve talere på scenen. Det internationale islæt er tydeligt med talere fra Asien, Nordamerika og Europa foruden de nordiske lande.

I forbindelse med Top Packaging Summit by Packbridge lancerer Packbridge sammen med Food Academy, OpenUp, en digital platform for åben innovation, som vil give industrien en stor mulighed for at øge tempoet i dens udvikling. Tiden fra idé til marked bliver kortere, og det er utrolig vigtigt at være i stand til at bringe effektive løsninger på markedet hurtigt.

- Flere og flere virksomheder er ved at indse, at de gamle modeller ikke længere holder. Du har ikke længere råd til at udvikle alt selv. Og det tager for lang tid. Desuden kan træfsikkerheden øges gennem bedre samarbejde med brugerne. Det meste findes faktisk lige uden for vores egne vægge, siger Per-Stefan Gersbro.

- Virksomhederne har meget at vinde ved at være mere åben over for samarbejde i deres innovationsarbejde. Der er noget af et paradigmeskift i gang. OpenUp er et godt værktøj for at skabe succes.

I direkte tilknytning til konferencen arrangerer Packbridge en table-top udstilling, som også er vokset hurtigt. I år vil næsten 40 virksomheder være klar til at demonstrere det nyeste fra emballageindustrien.

- Vi ser frem til to intensive dage for den globale emballageindustri og dens værdikæde, siger Per-Stefan Gersbro. Vi holder til på Scandic Star Hotel i Lund og en bedre by kan man næppe være i. Det er ingen overdrivelse at sige, at det var her, at den moderne forbrugeremballageindustri blev født i 40 og 50erne med virksomheder såsom Åkerlund & Rausing og Tetra Pak.

Meget mere information om Top Packaging Summit by Packbridge 2013 findes på www.toppackagingsummit.com

-jk


15/10 2013