Danske fødevareløsninger på fremstød i IndienBesøget i Indien varer tre dage. Tidligere i år var ministeren og ren række organisationer i Kina, hvor dette billede er taget.

Danske fødevareløsninger på fremstød i Indien

Indien har årligt et fødevarespild, der svarer til hele den britiske landbrugsproduktion. 21 virksomheder og organisationer er i denne uge på eksemportfremstød med miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og forslag til løsninger på landets stigende behov for fødevarer

Indien er verdens største mælkeproducent og verdens næststørste producent af frugt, grøntsager og korn. Men 40 pct. af fødevarerne går til spilde på vej ud til de mere end 1.300 mio. indere, og derfor er der et skrigende behov for teknologi og viden om fx køleteknologi og opbevaring af fødevarer, der kan minimere spildet.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen indleder i dag et eksportfremstød i Indien sammen med 21 danske virksomheder og organisationer. Målet er både at sælge danske fødevarer, men også at sælge teknologi til forarbejdning, styrket fødevaresikkerhed og opbevaring. 

- Danske virksomheder kan bidrage til at mindske spildet i forbindelse med høst, lagring og transport, så tomater og korn ikke rådner og får svamp. Indien spilder årligt, hvad der svarer til hele den britiske landbrugsproduktion, og landet har derfor hårdt brug for en opgradering af landbrugssektoren. Her kan danske virksomheder hjælpe til gavn for både inderne og antallet af danske arbejdspladser, siger Esben Lunde Larsen.

Den danske miljø- og fødevareminister skal under besøget i Indien blandt andet tale ved åbningen af World Food India. Danmark er partnerland ved World Food India, som betyder, at inderne har et skærpet fokus på danske løsninger.

Desuden skal ministeren besøge Carlsbergs bryggeri i Haryana, hvor fokus vil være på spildevand fra industriproduktion og Danfoss' køleopbevaringsfaciliteter i New Delhi.

-lipe

2/11 2017
 • BrochurerDOWNLOAD
 • Schur

  Schur

  Det kan mærkes overalt
 • Kongskilde

  Kongskilde

  Håndtering af procesaffald
 • Bong

  Bong

  Læs mere om vores konvolut- og Propac emballagesortiment
 • Grakom

  Grakom

  Brancheforeningen for Kommunikation, Design & Medieproduktion
 • Olitec

  Olitec

  Plastemballage til alle formål - og til hele Europa.
 • hubergroup

  hubergroup

  More than just ink …
 • Lim Tech

  Lim Tech

  Samler brikkerne
 • DS Smith

  DS Smith

  Emballageløsninger der optimerer jeres forsyningskæde