Chokoladekalender med mindre plastik

Chokoladekalender med mindre plastik

Fazer lancerer i år en chokoladejulekalender fremstillet af let, genanvendeligt og vandlakeret pap fra Metsä Board. Materialevalget reducerer plastforbruget med 1.200 kg om året i forhold til det tidligere anvendte PE-belagte pap og kan genbruges helt

Det lette pap der bruges til kalenderen, bidrager til den cirkulære økonomi og reducerer spild. Takket være det lette og ressourceeffektive design er kalenderæskens CO2-aftryk reduceret med en fjerdedel i forhold til tidligere.

At reducere klimaforandringerne og fremme den cirkulære økonomi er vigtigt for Fazer. Ændringen i materialer i julekalenderen er en del af vores ansvarlige emballageprogram, som består af tre dele: Reduktion af mængden af emballagematerialer, udvikling af helt nye typer af mere miljøvenlig emballage og løsninger og forbedring af emballagens genanvendelighed, siger Piia Soininen-Tengvall, som er udviklingschef for emballage hos Fazer, og tilføjer:

Chokoladekalendere skal have en beskyttelse til chokoladen, som normalt er lavet af plastik. I år skifter vi i stedet det PE-coatede materiale ud med genanvendeligt pap fra Metsä Board.

Olli Haaranoja, som er salgsdirektør i Metsä Board, forklarer:

Vores fiberpapir er et sikkert valg til julekalendere, især når chokoladen er i direkte kontakt med tavlen. Derudover har vores dispersionsbelagte - dvs. vandlakerede - neutrale sensoriske egenskaber. I praksis betyder det, at chokoladen i kalenderne bevarer sin fremragende smag, indtil forbrugeren modtager den.

-lipe

7/11 2022