Arla køber Endrup Andelsmejeri

Arla køber Endrup Andelsmejeri

Produktionen har stået stille på det konkurstruede mejeri siden 30. juni i år. Ny aftale sikrer de ramte mælkeproducenters fortsatte eksistensgrundlag

Mejeriets ledelse og 12 andelshavere har siden juni  søgt en løsning, der kunne forhindre mælkeproducenternes kollektive og individuelle konkurs.

 

Nu har Arla indgået en aftale med henholdsvis Endrup Andelsmejeri og mejeriets kreditorer om overtagelse.

 

Arla har hjulpet andelshaverne i Endrup Andelsmejeri med at forhandle og opnå en økonomisk løsning med mejeriets kreditorer med henblik på at finansiere Endrup Andelsmejeris restgæld. I samme forbindelse overtager Arla også mejeriet og medarbejderne i Endrup Andelsmejeri.

 

- Vi har valgt at indgå aftalen med Endrup Andelsmejeri for at hjælpe mejeriets mælkeproducenter og deres familier, så de kan få fred og ro til at koncentrere sig om deres mælkeproduktion. De er blevet tilbudt at blive andelshavere i Arla, hvor deres mælk kan blive en nyttig og lønsom del af vores danske og internationale forretning, siger vice-adm. direktør i Arla Foods, Povl Krogsgaard.

 

Arla har undersøgt mulighederne for at drive produkterne og produktionen på Endrup mejeri videre. Indtil nu er der ikke fundet en rentabel løsning, der gør det økonomisk ansvarligt for Arlas andelshavere, at Arla genoptager produktionen på mejeriet, som har kørt med underskud igennem længere tid.

 

Arlas ledelse og bestyrelse vil træffe en endelig beslutning om driften på mejerianlægget i nærmeste fremtid.

 

-lipe

25/9 2017