Advent International køber Færch Plast

Advent International køber Færch Plast

Kapitalfonden, Advent International, har indgået aftale med kapitalfonden EQT VI om at købe den danske emballagekoncern Færch Plast A/S

Kapitalfonden, Advent International, har indgået aftale med kapitalfonden EQT VI om at købe den danske emballagekoncern Færch Plast A/S. De økonomiske vilkår for handelen er ikke offentliggjort

Færch Plast er en dansk virksomhed, der er førende inden for thermoform plastbakker til fødevareindustrien. Virksomheden har mere end 40 års erfaring i at udvikle, designe og fremstille innovative fødevareindpakninger af høj kvalitet til markederne for færdigretter, 'food-to-go' og fersk kød. Forretningsmodellen kombinerer førsteklasses kvalitet og service med et omkostningsniveau, der er førende på europæisk plan, og et bredt sortiment af innovative emballageløsninger.

Advent tilfører betydelige operationelle ressourcer, kapital og sektorkompetence, der vil bidrage til at accelerere Færch Plasts vækst og fremme virksomhedens strategi om at styrke sin position internationalt - både organisk og gennem supplerende opkøb.

Et fragmenteret emballagemarked giver mulighed for at skabe yderligere konsolidering, og Advent vil bygge videre på Færch Plasts veletablerede platform for innovation for dermed at styrke virksomhedens position som europæisk markedsleder.

Et særligt fokusområde vil være ekspansion på markederne i Frankrig, Spanien og Tyskland og at understøtte detailhandelen, der ser muligheder i at differentiere sig på nye og innovative emballageløsninger.

Opkøbet er Advents seneste investering i emballagesektoren, efter at kapitalfonden for nyligt erhvervede Fort Dearborn,  leverandør af løsninger til virksomheder, der fremstiller færdigpakkede fødevarer af høj kvalitet til det amerikanske marked.

Ranjan Sen, administrerende direktør og partner hos Advent International, udtaler:

- Emballage til fødevarer, der er beregnet til at have en høj omsætningshastighed, er et attraktivt segment i markedet  med et stærkt potentiale på sigt. I takt med at convenience-løsninger, der gør hverdagslivet nemmere,  vinder frem på stadig flere områder, stiger  også efterspørgslen på  færdigretter og 'food-to-go’. Færch Plast står stærkt til at udnytte disse trends og fortsætte med at levere til kunder over hele Europa.

Benjamin Buerstedde, direktør i Advent International, tilføjer:

- Færch Plasts fremragende renommé, dedikerede ledelse og stærke driftsorganisation gør virksomheden til en spændende investeringsmulighed. Vi glæder os til at arbejde med ledelsen om at skabe endnu mere vækst.

Lars Gade Hansen, administrerende direktør hos Færch Plast, tilføjer:

- Vi er meget glade for at have Advent som vores nye partner. Advents operationelle og strategiske ressourcer samt deres omfattende netværk vil gøre det muligt for Færch Plast at fortsætte vores lange tradition for innovation og vil ikke mindst hjælpe vores virksomhed med at vokse internationalt.”

Købet af Færch Plast er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse. De økonomiske vilkår for handelen er ikke offentliggjort.

-hawin

7/6 2017