77 nyheder er klar til FoodTech
De to vindere af FoodTech Award 2014 blev Bürkert-Contromatic A/S og SSI Diagnostica, Statens Serum Institut. Foto: MCH/Tony Brøchner.

77 nyheder er klar til FoodTech

Den prestigefulde FoodTech Award uddeles for niende gang under FoodTech-messen. I alt 77 nyheder har ansøgt om at komme i betragtning til prisen  

En plastikbøtte med skruelåg til pålægssalater, et gribeværktøj til håndtering af tunge fiskekasser og et røntgenapparat, der kan opdage små glassplinter i fødevarer er blot nogle af de nyheder, der er blevet godkendt til minimum én stjerne i FoodTech Product News, som udstilles i forbindelse med fagmessen FoodTech i MCH Messecenter Herning 1.-3. november.

I alt 290 udstillere har forud for FoodTech haft mulighed for at indsende deres nyheder til et dommerpanel, der har tildelt nyhederne en, to eller tre stjerner afhængig af nyhedsværdien.

I alt 77 produkter er blevet godkendt til FoodTech Product News, og heraf har de mest innovative produkter modtaget tre stjerner. Otte trestjernede nyheder er herefter gået videre i konkurrencen om at vinde den eftertragtede FoodTech Award, som uddeles i forbindelse med åbningen af FoodTech.

- I 2014 var der indsendt 42 produktnyheder til bedømmelse, så vi glæder os over, at vi i år har modtaget overvældende mange produktnyheder. Det kommer både udstillerne og de besøgende til gavn, siger John Dørr Jensen, projektleder i MCH.

Attraktiv pris

Ved seneste FoodTech-messe blev der ikke blot fundet én men hele to vindere af FoodTech Award, og her blev det Bürkert-Contromatic A/S og SSI Diagnostica, Statens Serum Institut, der løb med prisen. De fik awarden for henholdsvis en ny flowmåler og et instrument til brug ved hygiejnekontrol.

Bürkert-Contromatic er med i opløbet om prisen igen i år, hvor de har tre produkter med i FoodTech Product News i form af to tostjernede og en enkelt trestjernet nyhed, der er blandt de nominerede til FoodTech Award.

- Vi håber og tror på, at vi har en chance igen i år. Det er jo fantastisk at vinde, fordi det giver en indikation af, at man har ramt rigtigt og udviklet et produkt, som markedet kan se et behov for. Og så giver prisen jo også en masse interesse og synlighed, som vi bruger aktivt både på messen og i vores markedsføring, siger Jens Brammer, adm. direktør i Bürkert-Contromatic A/S.

FoodTech Award 2016 overrækkes 1. november af H.K.H Prins Joachim. Det er niende gang, at FoodTech Award uddeles, og sammen med hæder, ære og diplom følger en check på 50.000 kroner sponseret af DI Fødevarer, Mejeriforeningen og MCH.

-hawin

 


 

20/10 2016