Vejen til klimaneutral emballering

Vejen til klimaneutral emballering

Faller Packaging hjælper sine kunder frem mod bæredygtige sekundæremballager og reducerede CO2-aftryk med konceptet Sustainable Packaging Service

Specialisten inden for foldekasser, etiketter og indlægssedler til medicinalindustrien, hjælper i kraft af den nye Sustainable Packaging Service sine kunder med at anvende genanvendelig emballage og sætter dermed kursen mod et lukket kredsløbssystem.

Emballageeksperterne står til rådighed for deres kunder fra den første idé til det færdige produkt og er med i hele udviklingsprocessen. De analyserer sammen de individuelle krav til egenskaberne for sekundæremballagerne og rådgiver brugerne. Den holistiske tilgang resulterer i sidste ende i en fremtidssikret og bæredygtig løsning.

Redesign – Reduce – Recycle
For at nå bæredygtighedsmålene benytter Faller Packaging sig af 3R-principperne: Redesign – Reduce – Recycle. På denne måde tester virksomheden de etablerede processer igen og igen. Hvordan kan materialer erstattes med mere bæredygtige materialer? Hvordan kan produktionen optimeres, så brugen af energi og råstoffer kan reduceres? Og hvordan kan det lade sig gøre at genbruge emballager effektivt?

Faller Packaging bruger genanvendeligt materiale som karton og papir til sine foldeæsker, indlæg og indlægssedler. Virksomheden har også udviklet løsninger til etiketterne, så de sædvanlige folielamineringer kan undværes, og som er 100 % genanvendelige. Det erklærede mål er en klimaneutral værdikæde. Medicinalindustrien nyder godt af disse tilpassede, fleksible og miljøvenlige emballagekoncepter.

Tæt samarbejde med maskinindustrien
Faller Packaging garanterer, at emballagerne er kompatible med maskinerne og fungerer problemfrit i emballageprocessen. På den måde kan fejlproduktioner undgås. Sammen med anlægsproducenterne integrerer emballagespecialisten produkterne i maskinerne i medicinalindustrien. På den måde kan producenterne af lægemidler koncentrere sig om deres kerneaktiviteter og overlade emballageløsningens bæredygtighed til eksperterne hos Faller Packaging.

Optimal konstruktion af emballager
Med til bæredygtighed hører også altid optimal anvendelse af materiale. Målet er at anvende så få råstoffer som muligt og undgå f.eks. hulrum. Derfor arbejder Faller Packaging kontinuerligt på nye løsninger og konstruktioner. Desuden er det af største vigtighed, at materialerne er let genanvendelige. Faller Packagings indlæg er derfor fremstillet af karton eller sprøjtestøbt papir og er på den måde lettere at genanvende end de tilsvarende produkter af plast.

Lukket kredsløb
Ved emballering af følsomme biofarmaceutiske lægemidler er topkvalitet, sikkerhed og produktbeskyttelse af absolut nødvendighed. Disse krav kan også opfyldes af bæredygtige løsninger. Faller Packaging bruger certificerede farver og lakker til trykning. Papir og karton kommer fra skovbrug, der drives ansvarligt. Emballager består kun af ét materiale – det gør det nemt at lukke recycling-kredsløbet.

Klimaneutral værdikæde
Faller Packaging benytter sig af en Digital Supply Chain (DSC), der gør bæredygtige leverancer mulige: Databaserede prognoser og planlægning af forsyningskæden minimerer antallet af transporter og forhindrer destruktion af overskydende varer.

Den holistiske tilgang gør det muligt for lægemiddelproducenter at koncentrere sig fuldt ud om deres kerneaktiviteter og stadig agere bæredygtigt. Som ekspert inden for bæredygtighed hjælper Faller Packaging virksomheder med at handle ressourcebesparende, effektivt og bæredygtigt. Og for alle, der ønsker mere: I workshops udarbejder virksomheden nye løsninger sammen med kunden.

-lipe

30/5 2023