Sanner introducerer biobaseret pillerør

Sanner introducerer biobaseret pillerør

Den tyske emballageproducent præsenterer det første af sin art på messen Pharmapack i Paris til februar. I første omgang bliver rørene anvendt til helseprodukter

Sanner er specialist i farma- og helseemballage, ikke mindst pillerør til bl.a. brusetabletter.

Den nye BioBase tabletemballage er den første, der indeholder mere end 90 procent biobaseret materiale. De anvendte biopolymerer består af forskellige råvarer som majs, sukkerrør eller cellulose, der omdannes til 'grøn' ethanol, og dermed har et betydeligt reduceret CO2 aftryk.

Biobaseret plastemballage har de samme egenskaber som konventionelle emballageløsninger. De kan også behandles på eksisterende påfyldningslinjer. Fra et kemisk synspunkt er Sanner BioBase næsten identisk med PE og PP fra fossile råvarer.

Høj kvalitet og klimavenlig på samme tid
-Sanner BioBase kan genanvendes, øger ressourceeffektiviteten og gør det lettere for os at nå vores klimamål, siger Ursula Hahn, leder af produktstyring i Sanner.

Et andet vigtigt argument for kunder og forbrugere er tabletternes forlængede holdbarhed takket være højere H2O-barriereegenskaber. Tabletrøret kan udskrives eller leveres med en IML-etiket.

Sanner BioBase vil være kommercielt tilgængeligt fra andet kvartal af 2020. Det første rørvil have en diameter på 27 millimeter og kan kombineres med passende tørremiddellukning.

- Løsningen er i øjeblikket primært rettet mod producenter af kosttilskud. På grund af de strengere regler i farmaceutisk industri vil dette marked være vores næste fokus, siger Ursula Hahn.

-lipe

10/12 2019