Genanvendelig polymer-film til farmaindustrien

Genanvendelig polymer-film til farmaindustrien

Emballageproducenten SÜDPACK Medica præsenterer biobaserede alternativer til cellulosebaserede beskyttelsesfilm på årets Compamed-messe for medicinal- og helsebranchen i Düsseldorf i næste uge

I løbet af de seneste år har SÜDPACK lanceret adskillige mere miljøvenlige produkter. Bl.a. en PP-baseret termoformet film til fremstilling af blisteremballage til tabletter og andre farmaceutiske faste stoffer. Og i år præsenterer virksomheden et PLA-rørformet filmmateriale til diagnostiske applikationer på messen Compamed i Düsseldorf fra den 14. til den 17. november.

Den optimerede og højtydende film er et alternativ til cellulosebaserede film såsom cellofan eller sammenlignelige film med høj vanddamp-permeabilitet dvs. modstandsdygtighed overfor vanddamp. Materialet er baseret på genanvendelige råmaterialer og kan komposteres industrielt i overensstemmelse med DIN EN 13432.

Filmen er specielt designet til krævende diagnostiske flowpack-applikationer til sterile barrieresystemer, og har ifølge tests gode mekaniske egenskaber og fremragende ilt- og vanddamp-permeabilitet.

Som alle SÜDPACK-produkter kan denne film nemt og sikkert behandles selv ved store produktionsmængder. Dens styrker ligger dog frem for alt i brugen af vedvarende råmaterialer med et reduceret CO2-aftryk, hvilket understøtter virksomhedens nuværende mål for klima- og miljøbeskyttelse.

Som en af de førende producenter af plastbaserede emballageløsninger til sterile varer og øvrige produkter til medicinalindustrien, viser SÜDPACK Medica også bl.a. en rækker blister-applikationer på messen.
For eksempel førnævnte PP-film, der tilbyder optimale barriereegenskaber og er kendetegnet ved god bearbejdelighed på eksisterende pakkelinjer. Dette gør det muligt at fremstille genanvendelig blisteremballage, som opnår enestående resultater med hensyn til emballagesikkerhed og effektivitet. 

-lipe

2/11 2022