Dobbelt og tredobbelt emballering til de sårbare områder

Dobbelt og tredobbelt emballering til de sårbare områder

SchurStar pakkekonceptet bruges i stigende grad også i pharmaindustrien. Pakkemaskinen håndterer effektivt udfordringen med at sikre maksimal hygiejne til produkter, hvor emballagen skal fjernes lag for lag forskellige steder. Se video

Farmaceutiske produkter til anvendelse i en operationsstue, et redningskøretøj eller et andet sårbart område skal ofte emballeres dobbelt eller tredobbelt, for at kunne sikre allerhøjeste hygiejneniveau. Det drejer sig bl.a. om sprayflasker med isopropylalkohol eller ethanol, hvor emballagen skal fjernes lag for lag, efterhånden som produktet transporteres til sit endelige anvendelsessted.

Manuel emballering er besværlig og tidskrævende
Manuel dobbelt eller tredobbelt emballering kan kræve en del håndtering, når produktet har en uregelmæssig facon. For at kunne pakkes manuelt, skal sprayflasken placeres fuldstændig nøjagtigt i den inderste pose. For næste trin i processen er det vigtigt, at luft fjernes fra posen, før denne kan lukkes. Lige så tidskrævende er efterfølgende foldning af posetoppen, og derefter præcis placering af første pose inden i pose nr. to. Er der tale om tredobbelt emballering, gentages proceduren. Alt i alt en tidskrævende og løntung proces, som ofte medfører uventede afbrydelser.

En effektiv fuldautomatisk proces
Manual håndtering kan aldrig matche det ensartede og præcise workflow, som den fuldautomatiske proces på en SchurStar Pakkemaskine tilbyder. De færdigkonfektionerede poser med den store fyldeåbning giver mange fordele. Posen forbliver lukket fra produktions- til fyldetidspunkt, og risikoen for kontaminering er hermed minimal. Indføring af posen i maskinen vil altid ske fuldstændig ensartet. Integrerede robotter opsamler og placerer produkterne præcist i posen. En integreret luftudsugning sker ligeledes fuldautomatisk. Ud over direkte print eller en label med vital produktinfo, kan bestrålings-labels automatisk placeres på poserne. Alle disse processer kræver ved fuldautomatisk pakning kun en enkelt operatør til overvågning samt efterfyldning af produkter.

Ét pakkekoncept til alle produkter
Flere end 500 virksomheder over hele verden pakker alle typer produkter med Schur®Star Konceptet, herunder alle typer farmaceutiske produkter som 'wet wipes' og hjælpemidler til klinikker, laboratorier og operationsstuer. Den fuldautomatiske dobbelte og tredobbelte emballeringsproces demonstrerer endnu en gang Schur®Star Konceptets alsidighed. Og lige netop alsidigheden er kernen i Schur®Star konceptet, som i kombination med ubegrænset know-how, en god portion nysgerrighed og ikke mindst evnen til innovation skaber unikke løsninger.

-lipe

23/8 2021