Booklet etikette sikrer forsegling og forhindrer forfalskninger

Booklet etikette sikrer forsegling og forhindrer forfalskninger

Ny TEAM-etiket fra August Faller sørger for, at lægemidler kan leve op til de nye EU krav, der skal forbedre forbrugerbeskyttelsen

Allerede fra og med 9. februar 2019 må der i EU kun sælges lægemidler, som har et individuelt serienummer og en beskyttelse mod forfalskning.

Med de nye retningslinjer følger bl.a. kravet om 'tamper evidence',dvs. forsegling mod 'anbrud' som skal sikres ved hjælp af bl.a. manchetter, 'sleeves” eller forseglinger på lægemiddelemballagerne.
Det skal forbedre forbrugerbeskyttelsen og sørge for, at patienter og læger hurtigt og nemt kan se, om en emballage allerede har været åbnet.

Men ofte er det ikke muligt at fjerne indlægssedlen uden at ødelægge anbrudsordningen, og August Faller Gruppen har derfor udviklet TEAM-etiketten (Tamper Evident And Multipage-Label), der kombinerer en forsegling med en flersidet klæbeetikette.

Anbrudsgarantien sikres ved hjælp af en speciel flap, som er perforeret og klæbes på via æskens indstiksflap. Laminatet slidses ved hjælp af en præcis stansning i to niveauer.
Og hermed kan 'bookletten' nemt åbnes ved åbningsflappen uden at anbrudsordningen beskadiges. Til miljøvenlige virksomheder fremstiller Faller også TEAM-etiketten uden laminat og af papir, hvis det ønskes.
På den måde kan hele emballagen bortskaffes som papiraffald.

Beskyttelse og mere information
Team-etiketten indeholder derudover de vigtigste informationer fra den normale indlægsseddel på en flersidet klæbeetiket
på emballagens yderside. Således kan læger, apotekere og patienter hurtigt få vigtig information uden at åbne æsken.

Team-etiketten har flere økonomiske fordele for lægemiddelproducenten: i stedet for både en etiket og en forsegling er det denne etiket, der skal placeres, og den kan sættes på med et hvilket som helst etiketteringsudstyr, som bruges til øvrige Tamper Evidence-etiketter.

Med multipage-klæbeetikettens overflade, kan Booklet-etiketten udvides op til 32 sider og dermed opfylde kravet om flere sprog i indlægssedlen.
Faller fremstiller etiketten til  alle normale æskestørrelser. Den kan trykkes med 6+6 farver og kan udstyres med en varmfolieprægning, og August Faller Gruppen tager sig også af etikettenss serialisering, hvis kunderne ønsker det.

-lipe

13/12 2017