Sappi investerer i produktion af vådstyrket etiketpapir

Sappi investerer i produktion af vådstyrket etiketpapir

Emballage- og specialpapirproducenten Sappi Europe er klar til at udvide sin kapacitet på sin fabrik i Gratkorn i Østrig. Investeringen på et tocifret euro-millionbeløb i en avanceret teknisk infrastruktur skal give virksomheden en førende position inden for etiketsektoren

Produktionskapaciteten vil blive udvidet fra udgangen af 2023 og gøre fabrikken i Gratkort i stand til at producere højkvalitets vådstyrke vådlim etiketpapir.

Sappi har for nylig investeret i nyt teknisk udstyr og avancerede produktionsfaciliteter på sit Gratkornanlæg, lige fra papirmaskiner til formateringsudstyr, og har omdannet produktionsanlægget til en banebrydende papirfabrik. Med den yderligere udvidelse af virksomhedens teknologiske infrastruktur vil produktionen af etiketpapir blive udvidet - ud over alle eksisterende grafiske papirer - og der vil i fremtiden blive udviklet nye, innovative produkter:

Der er f.eks. planlagt omfattende tekniske udviklinger i papirmaskinens vand- og materialekredsløb og en investering i en ny prægningskalender. Dette er nøglen til at producere den slags vådstyrket, vådlimet etiketpapir, der bruges i drikkevareindustrien på f.eks. returølflasker og til at muliggøre produktionen af særlige etiketter af høj kvalitet. 

Sammen med mange års ekspertise inden for fremstilling af bestrøget papir vil disse tekniske innovationer etablere de ideelle forudsætninger for en bred vifte af førsteklasses produkter.

Garanteret produktions- og leveringssikkerhed
For at sikre 100 % kontinuerlig tilgængelighed og hurtig levering af premium etiketpapirer til sine partnere, har Sappi løbende positioneret sig til fremtiden. Med sine europæiske møller i Alfeld iTyskland), Carmignano iItalien og i Somerset i USA var kursen allerede sat mod sikker produktion og effektive forsyningskæder. 

- Nu er disse fabrikker så suppleret med Gratkort, som er en af de største og mest moderne papirfabrikker i Europa, for at sikre den højere kapacitet og forsyningssikkerhed, som markedet efterspørger nu mere end nogensinde, skriver Sappi i en pressemeddelelse, som fortsætter:

-Takket være den centrale placering af Gratkorn produktionsstedet er transportafstande korte, hvilket sparer energi og reducerer miljøbelastningen. Samtidig sikrer mere effektive, kortere produktionscyklusser hurtig levering og endnu mere fleksibel respons på kundernes krav.

-lipe

19/9 2022