Royalt besøg i FødevareBankenPrinsesse Marie skal på officielt besøg i FødevareBanken den 19. september - her ses hun ved årets Folkemøde med Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Royalt besøg i FødevareBanken

HKH Prinsesse Marie besøger tirsdag d. 18. september FødevareBanken

På besøget vil Prinsessen få mulighed for, med egne øjne, at se, hvordan FødevareBanken og organisationens godt 250 frivillige, hver eneste dag året rundt, håndterer tre tons overskudsmad fra industrien og fødevareproducenter og fordeler det til organisationer for socialt udsatte i det meste af Danmark.

- Vi har noteret os Prinsessens store interesse for madspild og ser det som en stor ære, at Hendes Kongelige Højhed har lyst til at besøge os og høre mere om vores løsning, siger direktør i FødevareBanken Karen-Inger Thorsen og fortsætter:

- Madspild er kommet på dagordenen for at blive og med Prinsesse Maries opmærksomhed på emnet er der grund til at glæde sig over, at flere og flere – også virksomheder har fokus på at bekæmpe madspild. Det mærker vi også i FødevareBanken gennem det samarbejde vi har med en række store danske virksomheder.

På besøget i FødevareBanken vil HKH Prinsesse Marie ud over en rundvisning på lageret i København, få mulighed for at møde et par af organisationens frivillige samt en kok, der tilbereder mad på et af de væresteder, der får leveret mad fra FødevareBanken.

Aldrig for gammel mad
FødevareBanken er en NGO, der samler overskudsmad ind hos grossister, fødevareproducenter og primær producenter. Det er mad, der aldrig er for gammel, men som af mange forskellige årsager alligevel ikke kan sælges. Det kan være på grund af fejl på etiketten, sæsonvarer, overproduktion, kort dato eller andre forhold.

FødevareBanken er landsdækkende med lagre i København, Aarhus og Kolding. Herfra køres maden ud til organisationer for socialt udsatte – som f.eks. Mændenes Hjem, Reden, Kirkens Korshærs væresteder, herberger, kvindehjem etc. FødevareBanken leverer tillige morgenmad til 24 skoler i områder, hvor eleverne ofte kommer i skole uden at have spist morgenmad.

Hver eneste dag året rundt, fordeler FødevareBanken ca. tre tons indscannet overskudsmad, svarende til 7.600 måltider dagligt, 2.285.000 årligt og er dermed Danmarks eneste og største organisation, der systematisk, fødevaresikkert og sporbart håndterer madoverskud, der ellers ellers ville være blevet smidt ud og fordeler det til socialt udsatte.

FødevareBanken er støttet af en række store danske fonde, herunder Velux Fonden, Oak Foundation, DenA.P. Møllerske Støttefond, Tryg Fonden og Kronprinsparrets Fond. Herudover arbejder organisationen med medlemsskaber og erhvervspartnerskaber for at få økonomien til at hænge sammen. Maddonorerne tæller store virksomheder som f.eks. Netto, Salling Group, Arla, Urtekram, Thise, Dagrofa, Unilever og Aarstiderne.

FødevareBanken er i høj grad drevet af frivillighed, idet det er organisationens ca. 250 frivillige, der sørger for at afhente og distribuere maden. De frivillige repræsenterer de fleste lag i samfundet, men er især domineret af ældre mænd, hvilket også er usædvanligt for en frivillig organisation. Herudover er der ca. 15 lønnede medarbejdere.

-hawin

10/9 2018
 • BrochurerDOWNLOAD
 • Kongskilde

  Kongskilde

  Håndtering af procesaffald
 • Grakom

  Grakom

  Brancheforeningen for Kommunikation, Design & Medieproduktion
 • Lim Tech

  Lim Tech

  Samler brikkerne
 • RPC Superfos

  RPC Superfos

  SuperLock er plastemballage, der op til tredobler holdbarheden for fødevarer
 • DS Smith

  DS Smith

  Emballageløsninger der optimerer jeres forsyningskæde
 • Stok Emballage

  Stok Emballage

  Alt i forsendelsesemballage
 • Schur

  Schur

  Det kan mærkes overalt
 • Flexopack

  Flexopack

  BVM Pakkemaskiner