Plastindustrien deltager i  World Cleanup Day

Plastindustrien deltager i World Cleanup Day

Den globale oprydningsdag finder sted den 15. september og brancheforeningen opfordrer sine medlemmer til at være endel af initiativet

Visionen for World Cleanup Day  er at samle 5 procent af verdens befolkning, fordelt over 150 lande til at deltage i
den globale oprydningsdag.
Ambitionen for dagen er ikke blot at rydde op, men også at engagere danske befolkning til at tage større ansvar i forhold til at forebygge affald i havet og i naturen generelt.

I Danmark er det miljøorganisationen Plastic Change, der koordinerer den lokale indsats, og Plastindustrien er med som en af de officielle samarbejdspartnere.

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien, fortæller:


– Vi har i forbindelse med World Cleanup Day naturligvis et særligt fokus på plast, da det er et værdifuldt materiale, som naturligvis skal ikke ende i havet eller i skoven. Vi har derfor valgt at engagere os aktivt i World Cleanup Day, som både medvirker til at fjerne affald fra naturen, og samtidig skaber arrangementet en øget bevidsthed i befolkningen om, at vi død og pine skal blive bedre til ramme en skraldespand, når vi færdes udendørs.

I praksis vil Plastindustriens sekretariat deltage i oprydningsaktiviteter forskellige steder i landet den 15. september og samtidig opfordrer brancheforeningen til, at medlemsvirksomheder også tager aktiv del i World Cleanup Day.

Stærkt signal om ansvarlig industri
Thomas Drustrup uddyber:
– Vi vil meget gerne invitere vores medlemsvirksomheder til at være en del af World Cleanup Day i deres lokalområde, da det sender et stærkt signal om, at vi her i Danmark er en ansvarlig industri. Der er ingen tvivl om, at langt den største kilde til plast i havet er en totalt mangelfuld affaldshåndtering i mange asiatiske lande, men derfor giver det stadigvæk god mening at yde en ekstra indsats på vores breddegrader.

Hos Plastic Change – der som nævnt står for koordineringen af den danske indsats i forbindelse med World Cleanup Day – er der glæde over, at Plastindustrien er med som samarbejdspartner.
Henrik Beha Pedersen, miljøbiolog og grundlægger af Plastic Change, siger:

 - Vi er rigtig glade for, at Plastindustrien og de mange medlemsvirksomheder er med til at bakke op om denne dag, hvor hele verden sætter fokus på et stigende miljøproblem.

Han fortsætter:

- Oprydning løser jo ikke det reelle problem, men det viser behovet for at vi hurtigst muligt finder nye metoder til at undgå at affald - og ikke mindst plastik - ender i naturen og i sidste ende i havet.
Helt lavpraktisk er det op til den enkelte organisation/virksomhed at koordinere med sine frivillige/medarbejdere, hvor og hvordan der bliver ryddet op i naturen, men alle tilmeldte aktører vil på forhånd blive udstyret med en mindre oprydnings- og sorteringsguide.

Hvis man vil læse mere om World Cleanup Day – og evt. tilmelde sig som virksomhed eller privat person – kan dette ske på både Plast.dk og PlasticChange.dk.

-lipe

14/8 2018