Peptalk om genbrug af restmaterialer fra industrien

Peptalk om genbrug af restmaterialer fra industrien

Danmarkspremiere på Designskolens roste udstilling REDO i Kolding Storcenter i denne uge.

Af Lisbeth Petersen

Æg fremstillet af plasttypen PP-kridt fra emballagevirksomheden Plus Pack er en del af sortimentet i ’REDO Super SuperMarket’, som fra onsdag den 26. til og med søndag den 30. april kan ses i Kolding Storcenter.

Det er Designskolen i Kolding som sammen med14 danske virksomheder har givet de tre designere Susanne Nors, Alberto Bellamoli og Sisse Falster materialer og frie hænder til at omdanne restprodukter fra produktionen til små kunstværker, som præsenteres på hylderne i ’supermarkedet’. Udover æggene af plast, kan man på hylderne finde eksempelvis pasta af silkebånd, brusehoveds-pizza og elektroniksuppe.


Installationen er en stikpille til ’brug-og-smid-væk’ mentaliteten og en peptalk om, at der findes et marked for bæredygtige løsninger og genanvendelse af mange af de materialer, som hver dag går til spilde i industrien.

På æggebakkens omslag udtrykker Plus Pack vigtigheden af bæredygtighed i såvel materiale til og fremstilling af  fødevareemballage

I begyndelsen af april havde Designskolen i Kolding udstillingen med på den traditionsrige designuge i Milano, hvor REDO blev udråbt til ’Must See’ og nomineret til den prestigefyldte pris, Milano Design Award på lige fod med brands som Ikea, Diesel og Cartier.

Udstillingen er med som en del af arrangementet ’Forskningens døgn’, som Syddansk Universitet markerer i langt mere end et døgn i en række byer i denne uge.

24/4 2017