Nespresso henter forbrugernes brugte kaffekapsler

Nespresso henter forbrugernes brugte kaffekapsler

Nespresso ønsker forbrugernes hjælp til at få genanvendt kaffekapsler og investerer derfor i en ny ordning, hvor kaffedrikkere kan få hentet de brugte kaffekapsler ved hoveddøren. Samtidig udvides de 31 genanvendelsespunkter til 1.500

Fra midten af april bliver det en hel del lettere at aflevere sine brugte kaffe-kapsler fra Nespresso til genanvendelse, når kaffevirksomheden supplerer sine nuværende 31 genanvendelsespunkter med muligheden for at aflevere kaffekapsler i pakkebokse og på posthuse i hele Danmark.

På den måde får forbrugerne mere end 1.500 nye genanvendelsespunkter fordelt over hele Danmark. I tillæg kan man også få afhentet sine brugte kaffekapsler ved døren uden meromkostning, når man samtidig får leveret nye kaffekapsler.

- Initiativet er det naturlige næste skridt i det genanvendelsesarbejde, vi igangsatte i 2014 med lanceringen af vores genanvendelsesordning. Målsætningen er, at det skal være så let som muligt for forbrugerne at aflevere de brugte kaffekapsler, forklarer Fredrik Nilsson, der er landechef for Nespresso i Danmark og tilføjer:

- Vi har i forbindelse med udviklingen af ordningen spurgt danskerne om, hvad der er mest afgørende for, at de får afleveret kaffekapslerne til genanvendelse. Og de svarede, at det vigtigste er, at man kan sortere metallet derhjemme og dernæst, at der kom flere steder, hvor man kan aflevere kaffekapslerne. Med udvidelsen af genanvendelsesordningen opfylder vi begge ønsker og har nu et endnu bedre fundament for at give kaffekapslerne nyt liv.

Med den ambitiøse udvidelse er Danmark dermed det 16. land i verden, hvor Nespresso gør det muligt at få hentet de brugte kaffekapsler ved døren.

Før 2014 var det ikke lovligt for virksomheder i Danmark at indsamle emballage til genanvendelse, men i samarbejde med Miljøministeriet var Nespresso med til at sikre den lovændring, der i dag betegnes som ’Nespresso-bekendtgørelsen’ i ministeriet.

Seks ud af ti ved ikke, at aluminium kan genanvendes uendeligt

Med den store udvidelse af genanvendelsesordningen ønsker Nespresso samtidig, at flere kaffedrikkere skal blive opmærksomme på, at den lille aluminiumskapsel kan genanvendes.

I dag ved godt halvdelen af Nespresso-drikkerne nemlig ikke, at kaffekapslerne kan få et nyt liv som fx dele til cykler eller fly – og kaffegrumset som kompost eller biobrændsel. Og faktisk ved hver tredje dansker slet ikke, at aluminium rent faktisk kan genanvendes i det uendelige. Det viser en ny undersøgelse udført af Norstat for Nespresso.

- Genanvendt aluminium kræver 95 % mindre energi at producere, og derfor er det vigtigt at få indsamlet de brugte kaffekapsler. Så hvis en afledt effekt af vores indsats er, at flere danskere bliver opmærksomme på, at aluminium kan genanvendes, er det en meget stor bonus for miljøet, siger Fredrik Nilsson.

- Genanvendelse af kaffekapslerne er afgørende, men det er samtidig vigtigt også at være klar over, at det i højere grad er mængden af kaffebønner man bruger i brygningen af en kop kaffe, som udgør belastningen på miljøet. Mere kaffe kræver flere plantager, mere vanding, mere transport etc. Derfor kan det være en god ide at brygge lidt mindre kaffe ad gangen, så det sidste ikke havner i køkkenvasken – hvilket cirka 50 millioner liter eller mere end 200 millioner kopper filterkaffe ifølge tal fra Nestlé desværre gør hvert år i Danmark.

Undersøgelser har vist, at filterkaffe og stempelkaffe påvirker miljøet mest, hvis man ser på hele kaffens livscyklus fra jord til bord. Der bruges halvt så meget kaffe, når man laver en kop kapselkaffe sammenlignet med en kop konventionel filterkaffe.

Danske kaffedrikkere kan allerede nu få hentet deres brugte Nespresso-kaffekapsler derhjemme eller aflevere dem på et af flere end 1.500 genanvendelsespunkter i hele Danmark.

-hawin

 

Fakta om udvidelsen af genanvendelsesordningen

  • Nespressos genanvendelsespunkter udvides fra cirka 30 til mere end 1.500 genanvendelsespunkter
  • Genanvendelsespunkterne er et miks af Nespressos egne Boutiques, udvalgte forhandlere som Elgiganten, Magasin, Punkt1 og nu også PostNords posthuse og pakkebokse. Aflevering gennem PostNord kræver en særlig, frankeret genanvendelsespose, som kunderne kan bestille online sammen med kaffekapslerne.
  • Når man bestiller kaffe fra Nespresso og får leveret til døren, kan man vælge at få hentet sine brugte kaffekapsler ved leveringen samtidig.
  • Man kan tjekke her, hvor det er nemmest at aflevere sine brugte kaffekapsler til genanvendelse. Bemærk at posthuse og pakkebokse ikke fremgår af oversigten.
  • Ved udgangen af 2015 var der mere end 100.000 Nespresso genanvendelsespunkter globalt.
  • Nespresso oprettede i 2013 et globalt bæredygtighedspanel, Nespresso Sustainability Advisory Board, for at sikre konsekvent fokus på at forbedre bæredygtigheden i alle dele af kaffeproduktionen. Både Fairtrade og Rainforest Alliance er repræsenteret i panelet.

Fakta fra undersøgelse om danskernes tilgang til genanvendelse

  • 59 pct. af danskerne ved ikke, at aluminium kan genanvendes eller tror kun, at det kan genanvendes nogle gange

Dette motiverer kaffedrikkerne mest til at genanvende deres kaffekapsler:

  1. Hvis man kan sortere dem sammen med metalaffald på bopælen
  2. Hvis der var flere genanvendelsespunkter
  3. Hvis man kan aflevere dem på genbrugsstationen

Undersøgelsen er udført af Norstat for Nespresso i marts 2017 ved 1.010 CAWI-interviews, der afspejler sammensætningen i den danske befolkning.

27/4 2017