Kalundborg får landets femte pantstation  Pantstationen i Kalundborg får to luger, så to forbrugere kan aflevere pantsække samtidig (foto Dansk Retursystem A/S).

Kalundborg får landets femte pantstation

Nu bliver det både lettere og hurtigere for kalundborgenserne at returnere tomme dåser og flasker med pant

GENBRUG Til juni får forbrugerne i Kalundborg mulighed for at aflevere deres tomme engangsemballager på en ny og effektiv måde i den kommende pantstation på Øster Havnevej 23.

Med pantstationen tager det kun et øjeblik at aflevere en pantsæk med omkring 100 tomme emballager. Du sparer tid og slipper for fedtede fingre - det er nemt, bekvemt og rigtig godt for miljøet.

Du samler alle dine tomme engangsemballager i en særlig pantsæk, hvor du kan blande dåser, glas og plastflasker. Når sækken er fuld, afleverer du den på pantstationen. Det tager under et minut, og pantpengene finder selv vej til din konto efter højst 10 bankdage.

”De nye pantstationer er udviklet som et supplement til det eksisterende system, hvor vi kun returnerer emballager i butikkerne. Pantstationerne giver endnu en mulighed for at aflevere. De gør det lettere og hurtigere at returnere de tomme flasker og dåser,” siger markedsdirektør Inge Fisker fra Dansk Retursystem A/S, der står bag pantstationen.

Nemt og effektivt
”Vi har udviklet den nye indsamlingsmulighed, fordi vi gerne vil have endnu flere til at returnere de tomme emballager, så materialerne kan blive genanvendt til nye flasker og dåser i stedet for at havne i skraldespanden eller i naturen.”

Dansk Retursystem A/S har testet det nye indsamlingsspor i Høje-Taastrup siden september 2012 og i Horsens siden marts 2013. Begge steder har forbrugerne taget rigtig godt imod pantstationerne.

"I det kommende år bygger vi 11 nye pantstationer rundt om i hele landet. Pantstationerne bliver placeret i forbindelse med indkøb, genbrugspladser eller ved trafikknudepunkter - kort sagt hvor forbrugerne er i forvejen,” forklarer Inge Fisker.

”Målet med projektet er at finde de placeringer, der passer bedst med forbrugernes adfærd, så man fremover har forskellige muligheder for at aflevere de tomme flasker og dåser, når man er på farten."

Pantstationen i Kalundborg kommer til at ligge på en af de større indfaldsveje. I Randers bygger Dansk Retursystem A/S lige nu en pantstation ved en genbrugsplads. I Herning etableres også en pantstation – tæt ved indkøbsmuligheder.

-jk


9/3 2015