FSC-kopper med Peter Larsen Kaffe til Smukfest

FSC-kopper med Peter Larsen Kaffe til Smukfest

Bæredygtig emballage er en efterspurgt vare på landets mange festivaler. Det oplever den danske afdeling af organisationen FSC - Forest Stewardship Council.

På flere af landets festivaler kan man møde Peter Larsens Kaffebusser og mobile kaffebarer. Smukfest er ingen undtagelse.
Hos FSC Danmark opleves en stigende interesse for bæredygtige emballager omkring festivalsæsonen.

Udviklingen sker fordi flere festivaler stiller krav om bæredygtige indkøb, og fordi de miljømærkede materialer efterhånden fylder en del i det udbud, der er på markedet. Flere gange har emnet givet anledning til dialog med Peter Larsen Kaffe om nye udviklingsmuligheder for bæredygtige emballager.

- Vi har været på Smukfest de sidste 5-6 år, og vores samarbejde udvides løbende. Det samme gælder vores fokus på samfundsansvar, hvor vi har været frontløber i kaffebranchen gennem årtier. Vi bestræber os på at skabe forandring og forbedring”, fortæller Lars Aaen Thøgersen, som er udviklingschef hos Peter Larsen Kaffe på Smukfest til en snak om virksomhedens fokus på bæredygtighed.

Kaffebarerne fra Peter Larsen Kaffe er 100% økologiske og bærer derfor det økologiske guldmærke. Kaffen kommer fra Fairtrade-certificerede kaffebønder, og mælken er biodynamisk fra fritgående, danske køer.
For materialer af træ og papir ses FSC-mærket, hvor rørepinde og papkrus bærer det lille logo med træet, der er beviset for, at materialerne kommer fra skove, der er drevet bæredygtigt.

- På emballagesiden er det væsentligt for os at minimere vores miljømæssige aftryk. Derfor er vores papkrus 100% plantebaserede, komposterbare og kommer fra FSC-certificerede skovbrug. På denne måde har vi hånd i hanke med, at papiret produceres med maksimalt hensyn til naturen”, siger Lars Aaen Thøgersen og tilføjer:

- Som lille, dansk virksomhed kan vi ikke redde verden, men vi kan gøre en kæmpe forskel. Det forsøger vi at gøre ved konsekvent at tilstræbe den mest bæredygtige løsning. Her tænker vi bæredygtighed økonomisk, socialt og miljømæssigt.

-lipe

14/8 2017
 • BrochurerDOWNLOAD
 • DS Smith

  DS Smith

  Emballageløsninger der optimerer jeres forsyningskæde
 • Flexopack

  Flexopack

  BVM Pakkemaskiner
 • Schur

  Schur

  Det kan mærkes overalt
 • Lim Tech

  Lim Tech

  Samler brikkerne
 • Grakom

  Grakom

  Brancheforeningen for Kommunikation, Design & Medieproduktion
 • RPC Superfos

  RPC Superfos

  SuperLock er plastemballage, der op til tredobler holdbarheden for fødevarer
 • Kongskilde

  Kongskilde

  Håndtering af procesaffald
 • Palomat

  Palomat

  Effektiv pallehåndtering