Flasker og dåser er ikke affald
Plastic-baller, Dansk Retursystem A/S (foto: Dansk Retursystem).

Flasker og dåser er ikke affald

Brugte flasker og dåser skal hverken ud af bilvinduet eller i skraldespanden

MILJØ Brugte flasker og dåser skal afleveres i returautomaten, så materialerne kan blive genanvendt til nye fødevareemballager. Derfor er Dansk Retursystem A/S med i kampagnen ”Rene Veje Nu”, der sparkes i gang af transportminister Magnus Heunicke onsdag 24. september.

Næsten 9 ud af 10 dåser og flasker med pant afleveres igen og bliver genanvendt. Det tal skal blive endnu bedre, hvis det står til Dansk Retursystem A/S. Derfor støtter hele Danmarks pantsystem kampagnen Rene Veje Nu, som gennemføres af Hold Danmark Rent og en række andre partnere.

”Vi er glade for at være med i kampagnen, fordi der både er fokus på at sortere emballager fra affaldet, så de tomme flasker og dåser kan blive til nye fødevareemballager - og fordi, at vi med kampagnen kan bidrage til en renere natur,” siger markedsdirektør i Dansk Retursystem A/S, Inge Fisker.

”Du kan genanvende 16 dåser for den samme energi, som du bruger på at udvinde ny aluminium til en enkelt dåse. Derfor er det vigtigt, at du afleverer dine emballager i stedet for at smide dem ud af bilen eller i skraldespanden.”

51 % bruger naturen som skraldespand
Ifølge analysen ”Danske bilister og henkastet affald”, der er foretaget for Hold Danmark Rent, bruger 51 % af danskerne stadig naturen som skraldespand, når de kører bil. Det tal vil transportminister Magnus Heunicke også have ned.

Heunicke er derfor med til at skyde Rene Veje Nu 2014 i gang ved Ikea Gentofte, onsdag 24. september. Her vil han sammen med partnerne bag kampagnen blandt andet uddele postkort, der opfordrer bilisterne til at være en god kammerat ved hjælp af Be a Buddy-figuren.

Chauffører deler ud
Rene Veje Nu vil i løbet af de næste uger rulle over landet med postkort, uddeling af lommeskraldeposer og informationsmaterialer. En god ”buddy” sørger nemlig for at aflevere flasker og dåser i returautomater og affald i skraldespanden.

Dansk Retursystems chauffører og konsulenter uddeler lommeskraldeposer og postkort, som kan byttes til en sodavand eller en kop kaffe ved McDonald’s, i kampagneperioden.

Rene Veje Nu gennemføres i år for femte gang og har under mottoet ”Be a Buddy” til formål at nedbringe mængden af affald, der kastes ud af bilerne på de danske veje.

-jk


20/10 2014