Emballage er fremtidens miljøforkæmper

Emballage er fremtidens miljøforkæmper

Miljøet er i fokus når Dansk Flexo Forum byder på eventen, Packaging as the Future Environmentalist, den 30. marts i Helsingør

Af Hans Windeløv

Tryk og emballage udgør et vigtigt led i værdikæden, når det handler om at beskytte varer og sørge for, at de kommer sikkert ud i butikkerne. Samtidig spiller emballage og tryk også en vigtig rolle i bestræbelserne for at øge varesalget. I de seneste par år er der dog kommet meget større fokus på øget miljøbevidsthed, minimering af CO2-udledning, bæredygtighed og reducering af ressourcespild, også når det handler om emballage og de relationer den indgår i.

Det er en af årsagerne til, at Dansk Flexo Forum har sat miljøet på dagsordenen på næste møde, der foregår den 30. marts 2017 på Strand- og Badehotel Marienlyst i Helsingør.

’Grøn emballage’ sælger også varer

Formand for Danske Flexo Forum, Klaus Kromann, der er Service & Development Manager i Polyprint, er da også glad for, at man kan byde velkommen til en spændende dag i Helsingør.

- Vi har lavet en event, som fokuserer på miljø- og ressourceaspekterne, når det handler om både emballage og tryk. I nogle år har der nu været konsensus og begejstring over, at smart og kreativt design og stilfuldt og udtryksfuldt tryk på både emballage og etiketter er med til at øge salget af varer i butikkerne. Nu er der til gengæld øget bevågenhed omkring miljø og bæredygtighed i samfundet som helhed og i vareproduktionens værdikæder i industrien i særdeleshed. Emballageproduktion og tryk på både emballage og etiketter er et vigtigt element i produktionsflowet, og faktisk er der noget, der tyder på, at ’grøn’ emballage i fremtiden også kan være med til at styrke varesalget, siger Klaus Kromann.

Fokus på miljøvenlige processer

Han peger på, at løsninger i emballage- og trykindustrien er inde i en startfase, hvad miljøvenlige produkter angår.

- Biobaseret emballage er på alles læber i øjeblikket. Der er stort fokus på mere miljøvenlige trykprocesser og -materialer og også på, hvordan man eksempelvis kan forlænge levetiden på fødevarer med den rigtige emballage. Der er med andre ord gang i en masse spændende ting, der handler om at give emballage- og trykindustrien en grønnere profil. Det betyder til gengæld også, at rigtigt mange spændende spørgsmål trænger sig på. Derfor mener vi, der er behov for en event, som kan kaste lys over de mange forskellige problemstillinger og temaer, der er forbundet med grønnere emballageløsninger, siger Klaus Kromann.

Diskussioner og nyttig viden

Eventen bliver af Dansk Flexo Forum præsenteret som ’Absolute Flexo Future 2017’ med den markante undertitel, ’Packaging as the Future Environmentalist’ – ’How do we meet the future requirements’.

Her vil en række repræsentanter fra både dagligvarehandlen, brandowners og emballageindustrien samt fødevaremyndigheder bidrage med indlæg.

- Der kommer både indspark, om hvilke løsninger fødevareindustrien efterspørger og om de løsninger, der er på vej i emballageindustrien. På baggrund af indlæg om konkrete løsninger og cases håber vi, der kommer gang i nogle gode diskussioner, hvor vi får en masse ny og nyttig viden. Jeg er sikker på, at der dukker masser af nye spørgsmål op, og der kommer helt nye input om hvad, der sker af nytænkning i de industrielle kredsløb, siger Klaus Kromann og fortsætter:

- Det er spændende at høre hvilke forventninger, de forskellige leverandører har både til hinanden og til de tiltag, der rører sig på markedet. Jeg håber i hvert fald, at eventen kan være med til at involvere og engagere de mange forskellige aktører til at tage del i en åben dialog for mere bæredygtige løsninger i alle vare- og emballageproduktionens værdikæder, kommenterer Klaus Kromann.

Eventen bliver afholdt på engelsk, og Dansk Flexo Forum håber på bred opbakning fra alle interessenterne i og omkring emballageindustrien.  Det foreløbige program ser sådan ud:

 

09.00

EXHIBITION OPENS
BREAKFAST AND REGISTRATION

10.00

WELCOME GREETINGS

FUTAMURA CHEMICAL

Joachim Janz
Bio-foils for flexo, future perspective and expectations

BILLERUDKORSNÄS

Jannicke Jennsjö
Environmentally friendly liner for flexo, future perspective and expectations

DS SMITH PACKAGING

Speaker to be announced
Flexo in future, environmental focus

IKEA

Jonas Engberg, Sustainability Manager
Requirements, future packaging with focus on the environment, sustainability and green profile

 

EXHIBITION AND WALKING LUNCH

ARLA

Karen Tybjerg

MILJØSTYRELSEN

Marianne Bigum
What regulatory requirements can be expected from the political side

FLEXTRUS

Maud Rahm
How to turn a successful company into an even more successful one, drawing lines to today’s theme

EXHIBITION AND COFFEE BREAK

COOP

Speaker to be announced

PAPCOON

Thomas Desiléts

Tilmelding og mere information på: www.absolutflexofuture.com

 

 

13/1 2017