Arla inviterer til madfest i Aarhus og København

Arla inviterer til madfest i Aarhus og København

Særligt bæredygtige madvaner er på menuen ved dette års Arla Food Fest. Den er for alle børn, barnlige sjæle og nysgerrige madelskere, og kan opleves i København d. 31. august og i Aarhus fra d. 6.-8. september

 

Smag på alle de spiselige poster i Madmodsløbet, se et dyr blive dissekeret eller oplev en ung kemiker fra kemilandsholdet lave skumpølser af lever.
Det er nogle af programpunkterne på dette års Arla Food Fest.

Igen i år inviterer Arla alle børn, barnlige sjæle og nysgerrige madelskere til madfestivalen Arla Food Fest, der kan opleves både i Aarhus og i København. Festivalens formål er at vække børn og unges interesse for nye råvarer og anderledes madoplevelser, samtidig med at festivalens mange aktiviteter skal inspirere til sundere og mere bæredygtige madvaner.

På programmet finder man blandt andre Emil Obel, vinder af Den Store Bagedyst 2018, der viser, hvordan man selv kan kreere fine kagemesterværker i portionsstørrelser.Man kan også komme en tur i smørkøkkenet og lære at ryste smør eller hilse på en landmand og hans køer.

- Arla Food Fest har til formål at vække børn og unges nysgerrighed på mad og udbrede sundere og mere bæredygtige madvaner til den næste generation. Madlavning bliver ofte noget, vi forældre vil have hurtigt overstået, fordi vi ikke orker at tvinge ungerne til at være med. Så det er virkelig vigtigt, at vi som fødevarevirksomhed hjælper med at inspirere flere børn og unge til at gå med i køkkenet, så de kommer til gryderne af egen lyst, siger Anja Sønderberg Søholm, der er eventchef i Arla og har det overordnede ansvar for Arla Food Fest.

Arla Food Fest støtter MADlejr og kampen mod madspild
Udover at inspirere børn og barnlige sjæle til at kaste sig ud i madlavning, har Arla Food Fest i år stort fokus på bæredygtighed, og du vil derfor se mange forskellige miljøvenlige aktiviteter på programmet. Du kan blandt andet tage på rest-a-fari med Arla Fondens MADlejr, hvor du lærer at trylle madrester om til lækre vafler eller deltage i madspildsorganisationen Too Good To Go's fællesspisning, hvor Rub og Stub omdanner overskydende råvarer til et vaskeægte madfestivalsmåltid.

Byg en fårekyllingefarm
- Bæredygtighed er et vigtigt fokus for Arla, og vi ved, at rigtig mange unge også er optagede af blandt andet klimaudfordringerne. Derfor er der masser af bæredygtighedsaktiviteter ved årets Arla Food Fest, siger Anja Sønderberg Søholm og fortsætter:

- Det er vigtigt, at vi står sammen om at bekæmpe klima- og miljøproblemerne, og at vi viser, at det at spise bæredygtigt sagtens kan gøres til en sjov og positiv ting. For eksempel ved at trylle madrester om til lækre vafler, som de gør det på rest-a-farien eller bygge sin egen fårekyllingefarm, som de gør det ved Copenhagen Bug Fest.

Mens alt den overskydende mad enten har fået en plads på programmet eller doneres til madspildsbekæmpende organisationer, går indtægten fra billetsalget til Arla Fondens MADlejr. En MADlejr, der, ligesom Arla Food Fest, har til formål at øge børns viden om og interesse for madlavning.

Om Arla Food Fest
Arla Food Fest er en madfestival for børn og unge, der gennem overraskende smagsoplevelser, har til formål at vække børn og unges nysgerrighed på mad samt at udbrede sundere og mere bæredygtige madvaner til den næste generation. I år afholdes madfestivalen i Søndermarken i København d. 31. august 2019 og på Tangkrogen i Aarhus fra d. 6.-8. september 2019.

Arla Food Fest arrangeres i samarbejde med Arla Fonden, Culture Works og Claus Meyers fond Melting Pot, der afholder Madmodsløbet i København. Indtægten fra armbåndssalget til Arla Food Fest går til, at flere børn og unge kan komme på Arla Fondens MADlejr og få mod på at kaste sig ud i madlavning og på sigt forandre deres daglige vaner. Alle overskudsråvarer fra Arla Food Fest bliver doneret til organisationer, der arbejder for kampen mod madspild.

-lipe

20/8 2019