Vinderne af WorldStar 2024 er fundetHermas linerløse løsning til etiketter vandt en WorldStar 2024.

Vinderne af WorldStar 2024 er fundet

World Packaging Organisation, WPO har netop offentliggjort de 214 vindere af den globale emballagekonkurrence, WorldStar 2024

I den seneste udgave af konkurrencen deltog 435 indsendte løsninger fra 41 lande.

De fem største vindere, fordelt på lande, er Japan (28), Tyskland (21), Australien og New Zealand (16), USA (12) samt Brasilien og Østrig (11 hver). Smurfik Kappa Scandinavia høstede tre priser.

- Det er altid med stolthed og spænding, at WPO annoncerer det bedste af det bedste fra hele verden inden for emballageinnovation.

- WorldStar Awards viser, hvor dynamisk og teknologisk emballagen er på globalt plan, forklarer Luciana Pellegrino, WPO's præsident.

Hun kommer ind på, at det stigende antal bidrag hvert år og WorldStars globale rækkevidde beviser, at emballagebranchen bliver ved med at investere i effektivitet og nye løsninger, for bedre at kunne tjene samfundet.

Og derfor mener hun at en pris som WorldStar er uhyre vigtig. 

- Netop denne globale pris gør opmærksom på emballagen og sætter fokus på den innovation, der er tilpasset de vigtigste tendenser i forsynings- og forbrugskæderne, siger Luciana Pellegrino.

Hun kommer ind på at prisen dermed også afspejler den innovation, som finder sted i emballageindustrien, og som betyder at løsningerne netop lever op til det moderne livs behov og udfordringer.

Det angår blandt andet fødevarebesparelse, bæredygtighed, branding og brugeroplevelse, fødevaresikkerhed og smart emballage.

Ifølge Luciana Pellegrino gør WorldStar det muligt for WPO's medlemmer i 63 forskellige lande at bakke op om lokale og regionale initiativer og priser, som kan anspore til innovation på lokalt plan.

Emballagekonkurrencen fører dermed også til anerkendelse af de fagfolk, emballagekonvertere og brands, der får det til at ske.

Det er synspunkter som Soha Atallah, WPO Vice President Events og WorldStar koordinator er helt enig i. 

- WorldStar afspejler vigtigheden af emballageinnovation på globalt plan ved at fremme videnskab, teknologi og innovation, anerkende og opmuntre professionelle emballageudviklere til også at tage det næste skridt, siger hun i forbindelse med annonceringen af vinderne.  

De emballager, der er berettiget til WorldStar Awards, er dem, der allerede har modtaget en national eller regional emballagepris fra en emballagekonkurrence, der er anerkendt af WPO, i løbet af de sidste to år.

- Som altid er vores mål at fremme emballageinnovation i forskellige sektorer og bevise, at en god emballage kan være en vigtig løsning på mange af de moderne problemer, især bæredygtighed, madspild og forlængelse af holdbarheden af fødevarer og landbrugsprodukter.

- Derfor opfordrer vi alle virksomheder fra hele verden til at drage fordel af den globale mulighed for at promovere deres emballage ved at konkurrere med de bedste af de bedste emballageinnovationer på globalt plan, forklarer Soha Atallah.

WorldStar 2024 prisoverrækkelsen finder sted i Thailand den 15. juni under ProPak Asia.

Ved samme lejlighed vil WPO annoncere vinderne i de særlige kategorier – ’President's Award’, ’Sustainability Award’, ’Marketing Award’ og ’Packaging that Saves Food Award’.

 

-hawin

Mere information og den komplette liste over vinderne er tilgængelig både på WorldStar og WPO's hjemmesider.

Se listen HER

10/1 2024
  • Fødevareemballage designet til genbrug

    Fødevareemballage designet til genbrug

    emballage ›Mondi har designet plastemballagen WalletPack til bl.a. Scan Sveriges Pärsons-mærkevarer som skinke, pølser og plantebaserede pålægsskiver. Det nye materiale erstatter tidligere ikke-genanvendelig plastemballage
  • Barrierepapir i søgelyset

    Barrierepapir i søgelyset

    emballage ›Sappi Europes omfattende nye videoserie behandler 10 spørgsmål om barrierepapir
  • På pubben: Komposterbar chipspose med mentale sundhedsråd

    På pubben: Komposterbar chipspose med mentale sundhedsråd

    emballage ›Et noget utraditionelt emballagesamarbejde finder i øjeblikket vej til en række engelske pubber. Under sloganet "Open Up" opfordres stamgæsterne til at ledsage pints og chedderships med samtaler om deres psykiske velbefindende
  • Internationale bud på efterspurgte, grønne løsninger til sundhedssektoren

    Internationale bud på efterspurgte, grønne løsninger til sundhedssektoren

    emballage ›Virksomhederne Innovative Bottles og Luminy® PLA har sammen udviklet en række miljøvenlige hætteglas og medicinsk udstyr, der kan reducere affald i den store, medicinske engangsindustri
  • Red Bull og Cabka i samarbejde om genanvendelige plastpaller

    Red Bull og Cabka i samarbejde om genanvendelige plastpaller

    emballage ›Med introduktionen af BigBag S5-pallen fra Cabka skaber Red Bull et effektivt lukket kredsløb mellem sine faciliteter i Europa og USA. Pallen optimerer effektivitet og bæredygtighed og sparer på 20 % på containertransporter
  • Fiberkræfter til lakridserne

    Fiberkræfter til lakridserne

    emballage ›Danske LAKRIDS BY BÜLOW er seneste samarbejdspartner for svenske PulPac som er specialist indenfor udvikling af miljøvenlige emballager af Dry Molded Fiber
  • Hidtil usete lovkrav for CSR under lup i EmballageForum

    Hidtil usete lovkrav for CSR under lup i EmballageForum

    emballage ›Grafiske virksomheder har god grund til at forberede sig på de nye EU-krav til ESG-rapporteringer om virksomheder bæredygtighed. GRAKOMs EmballageForum holder derfor møde om direktivet den 30. maj
  • Fem nominerede til Plastprisen 2024

    Fem nominerede til Plastprisen 2024

    emballage ›Aarhus Kommune, Kingspan LOGSTOR, RePURPose, RHQI-projektet og et konsortium bestående af Nopa Nordic, Robinson Packaging, Aage Vestergaard Larsen og Teknologisk Institut er af en ekstern jury nomineret til brancheforeningen Plastindustriens årlige pris