Udstillerne strømmer til FoodTech
Ligesom i 2014 bliver der godt fyldt op i hallerne i MCH Messecenter Herning, når FoodTech på tirsdag åbner til tre dage med fokus på fødevareindustrien. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Udstillerne strømmer til FoodTech

299 udstillere er klar til 11. udgave af fødevaremessen FoodTech, der finder sted 1.-3. november i MCH Messecenter Herning

Når FoodTech-messen i næste uge slår dørene op til tre dage med fokus på fødevareindustrien, bliver det med rekordmange udstillere. Ikke siden 2007 har opbakningen til fødevaremessen været så stor, og derfor glæder det arrangøren, at udstillertallet nærmer sig de 300.

- Vi glæder os over, at branchen bakker op om FoodTech. Det bliver en fornøjelse at se hallerne proppet med udstillere, aktiviteter, fødevarer og konferencer - og helt sikkert rigtig mange besøgende, som alle er med til at skabe netop det mødested, som gør FoodTech så fantastisk, siger John Dørr Jensen, projektleder i MCH, der arrangerer FoodTech.

Royalt besøg

FoodTech skydes officielt i gang tirsdag formiddag, hvor administrerende direktør i MCH A/S, Georg Sørensen, og senior vice president i ABB, Markus Brettschneider, vil holde åbningstaler, inden H.K.H. Prins Joachim vil forestå den officielle åbning af FoodTech 2016.

Under åbningen uddeler professor i fødevareteknologi ved DTU, Jens Adler-Nissen, den prestigefulde innovationspris FoodTech Award 2016, hvor otte produkter er nomineret. De otte nominerede er forhåndsudvalgt af en fagjury, som har bedømt de 84 produkter, der ansøgte om at blive en del af FoodTech Product News.

H.K.H. Prins Joachim medvirker også til åbningen af International Food Contest i hal L og hal M, hvor der overrækkes priser til både danske og internationale vindere i de forskellige fødevarekategorier.

Ekstra fokus på hygiejne

Et gennemgående tema for dette års FoodTech er ekstra fokus på håndhygiejne. Besøgende og udstillere vil derfor opleve, at der ved indgangen er opstillet håndvaske, hvor der opfordres til at vaske hænder, tørre dem og spritte af.

Herefter er der, helt frivilligt, mulighed for at iklæde sig korrekt påklædning i form af engangsudstyr. Selv skoene bliver renset af et særligt klister, der er monteret på gulvet.

- Fødevarevirksomheder er pålagt en række regler for fødevarehygiejne, som blandt andet indebærer almindelig håndhygiejne. Man kan nemt komme til at sprede virus og bakterier, når man håndterer fødevarer, så af ren og skær respekt over for de fødevarevirksomheder, der deltager på FoodTech, opfordrer vi de besøgende til at opretholde samme hygiejnestandard, som virksomhederne er pålagt, siger John Dørr Jensen.

Mulighederne for at opretholde god håndhygiejne vil også være synlige rundt på messen, hvor der er mulighed for at desinficere hænder. Her kan de besøgende ligeledes fordybe sig i de mange andre aktiviteter på FoodTech, som blandt andet indebærer to inspirerende produktionslinjer, foredrag om fremtidens fødevarefremstilling, innovationskonkurrencen FoodTech Challenge, International Food Contest og meget andet.

-hawin

 

Fakta:

FoodTech samler fødevareindustrien i MCH Messecenter Herning 1.-3. november til tre dage med fokus på de nyeste trends og løsninger. Under FoodTech kan besøgende opleve International Food Contest, EHEDG-verdenskongressen, FoodTech Student Challenge, Science Street, FoodLab, to inspirerende produktionslinjer og meget andet.

 

 

 

 

 

 

 

FoodTech 2014. Foto: MCH/Tony Brøchner.

 

 

28/10 2016
  • Pap- og papiraftalerne er på plads

    Pap- og papiraftalerne er på plads

    emballage ›Vana har indgået aftaler om genanvendelse på alle emballageaffaldsfraktioner og på transport af emballageaffaldet. Dermed er Vana helt klar til at håndtere producentansvaret for emballage for medlemsvirksomhederne
  • Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    emballage ›Messe Düsseldorf debuterer med genanvendelige og genbrugelige kopper, fremstillet af ReOil, kemisk genanvendt råmateriale fra OMV, på K 2025-messen
  • Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    emballage ›Arla-mejeriet i Holstebro skal udvides med godt 6.500 kvadratmeter, to nye produktionslinjer og 50 nye fuldtidsmedarbejdere. I alt løber investeringen op i godt 440 millioner kroner
  • Coop relancerer sine kaffebrands

    Coop relancerer sine kaffebrands

    emballage ›Cirkel- og Irma-kaffe samt Coop- og Änglamark-kaffe relanceres alle med ny og forbedret kvalitet i et nyt design
  • Cocio i ny indpakning

    Cocio i ny indpakning

    emballage ›Fodboldtrøjen er for længst driblet ud af stadion og ind i gadebilledet som et stilsikkert symbol på både nostalgi, attitude og livsstil. Nu slår Cocio og hummel pjalterne sammen i et samarbejde, der byder på noget til både ganen og garderoben 
  • Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    emballage ›Tecsys’ cloudbaserede lagerstyringssystem, Elite, bliver rullet ud i diagnostikvirksomheden Roches internationale laboratorienetværk i mere end 50 lande. Systemet sikrer effektiv og sikker varehåndtering af in vitro-diagnostik-produkter
  • Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    emballage ›I efteråret træder det udvidede producentansvar, EPR, i kraft. I den anledning flytter ansvaret, økonomisk såvel som i praksis fra kommunerne til virksomheder, der sætter emballage på markedet i Danmark. Jo mere genanvendelige eller genbrugelige emballagematerialerne er jo lavere bliver taksten. Teknologisk Institut har styr retningslinjerne og opsummerer dem i følgende tekst i sit nyhedsbrev nr. 2 2025 fra maj måned:
  • Sikker pakning i pap

    Sikker pakning i pap

    emballage ›Den italienske producent af højteknologiske tappe- og emballeringslinjer til blandt andet føde- og drikkevareindustrien, ACMI har fået hjælp af komponent-, system- og automatiseringsspecialisten, Pilz til at skabe sikre pakkelinjer til papemballage