Svenskerne snart klar til er erstatte plastindpakning af agurker
Virksomheden Saveggy har indgået et samarbejde med producentforeningen odlarna.se om den kommercielle lancering af en spiselig, plantebaseret beskyttelsesbarriere, der skal erstatte krympeplastikken på frugt og grønt. Lancering ventes i 2024
Den Lund-baserede virksomhed, Saveggy AB har udviklet en plantebaseret, spiselig beskyttelsesbarriere, der forlænger holdbarheden af frugt og grøntsager.
Den beskyttende barriere siges at forlænge holdbarheden af agurker med tre til fire gange. Teknologien er udviklet og valideret i samarbejde med bl.a. Lidl Sverige og ICA.
Ifølge Nordisk Bioplastforening vil Saveggy og odlarna.se, som er en producentorganisation for svenskdyrkede agurker og tomater, i fællesskab udvikle en produktions- og pakkelinje med en teknologi, der er skræddersyet til at beskytte agurker med Saveggys biocoating. Målet er at erstatte den nuværende plastemballage.
Projektet er støttet af Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne (EARFD) gennem European Agricultural Innovation Partnership og sigter mod en bred kommerciel lancering på det svenske marked i 2024.
Vahid Sohrabpour er medstifter af og CEO for Saveggy.
-Vi er meget glade for at have etableret dette partnerskab. Vi har arbejdet tæt sammen med odlarna.se og store detailhandlere for at tilpasse og forbedre vores produkt i henhold til forbrugernes krav. Vi ser med stor forventning frem til at tage dette vigtige skridt mod vores første kommercielle lancering, siger Vahid Sohrabpour, medstifter og CEO for Saveggy.
-lipe