Royalt besøg i køkkenet

Royalt besøg i køkkenet

Protektor for Stop Spild Af Mad H.K.H. Prinsesse Marie besøgte Bispebjerg Hospitals patientkøkken og foreningen Stop Spild Af Mad. Fokus var på innovative løsninger mod madspild i offentlige storkøkkener og på foreningens mangeårige indsats

I starten af måneden var der en god og travl tid hos foreningen Stop Spild Af Mad. Den 10. december besøgte Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, som protektor for organisationen Stop Spild Af Mad, Bispebjerg Hospitals patientkøkken.

Offentlige køkkener spiller en vigtig rolle i kampen mod madspild, og besøget gav Prinsessen mulighed for at opleve, hvordan Bispebjerg Hospital arbejder innovativt og målrettet med at minimere madspild.

Efter besøget på hospitalet besøgte Prinsessen en lokal hjemløsecafé, som nyder godt af gratis overskudsmad fra hospitalet.

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie blev modtaget af vicedirektør på Bispebjerg Hospital Marie-Helene Olsen, stifter og bestyrelsesformand for Stop Spild Af Mad Selina Juul.

Derudover var medlem af Regionsrådet Thomas Rohden, chef for Facility Bispebjerg Hospitals Management Lars Falk Jensen samt enhedschef for hospitalskøkkenet Advisory Board medlem af foreningen Stop Spild Af Mad, Michael Allerup Nielsen med ved modtagelsen.

Bispebjerg Hospital har opnået imponerende resultater i kampen mod madspild: hospitalet har reduceret sit madspild med 53 % fra årene 2019 til 2024 - det er en reduktion på 84 tons svarende til 2,4 mio. kroner og en CO2 reduktion med 262 tons CO2. 

Senere på dagen aflagde Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie et besøg hos foreningen Stop Spild Af Mad i egenskab af protektor på foreningens adresse på Amaliegade 6 i Indre By.

Der fik Prinsessen mulighed for at hilse på hele foreningens bestyrelse - næstformand i foreningen og områdedirektør hos Landbrug & Fødevarer Klaus Jørgensen, medlem af bestyrelsen i foreningen og indkøbs- og marketingdirektør i REMA 1000 Anders René Jensen, medlem af bestyrelsen i foreningen og direktør hos Danmarks Restauranter & Caféer (DRC) Torben E. Hoffmann Rosenstock og formanden Selina Juul - samt høre om foreningens mange projekter, aktiviteter og resultater i kampen mod madspild.

- Det var en rigtig god og inspirerende dag - og der var en stor fornøjelse at være sammen med vores protektor Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, siger Selina Juul.

- Bispebjerg Hospital gør et imponerende godt stykke arbejde i kampen mod madspild. Det var også en stor glæde at fortælle Prisessen om foreningens Stop Spild Af Mads mangeårige arbejde.

- Vi er meget taknemmelige for Prinsessens store og mangeårige fokus og engagement i kampen mod madspild - Danmarks kan bestemt være meget stolt af Hendes Kongelige Højheds prisværdige indsats.

Selvom der er opnået meget, er kampen mod madspild langt fra vundet.

Ifølge Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri smides der stadig 873.014 tons spiselig mad ud hvert år i Danmark.

Foreningen Stop Spild Af Mad fortsætter derfor urokkeligt sin mission om at skabe en varig forskel i kampen mod madspild.

-hawin

16/12 2024
  • Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    emballage ›Arla-mejeriet i Holstebro skal udvides med godt 6.500 kvadratmeter, to nye produktionslinjer og 50 nye fuldtidsmedarbejdere. I alt løber investeringen op i godt 440 millioner kroner
  • Coop relancerer sine kaffebrands

    Coop relancerer sine kaffebrands

    emballage ›Cirkel- og Irma-kaffe samt Coop- og Änglamark-kaffe relanceres alle med ny og forbedret kvalitet i et nyt design
  • Cocio i ny indpakning

    Cocio i ny indpakning

    emballage ›Fodboldtrøjen er for længst driblet ud af stadion og ind i gadebilledet som et stilsikkert symbol på både nostalgi, attitude og livsstil. Nu slår Cocio og hummel pjalterne sammen i et samarbejde, der byder på noget til både ganen og garderoben 
  • Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    emballage ›Tecsys’ cloudbaserede lagerstyringssystem, Elite, bliver rullet ud i diagnostikvirksomheden Roches internationale laboratorienetværk i mere end 50 lande. Systemet sikrer effektiv og sikker varehåndtering af in vitro-diagnostik-produkter
  • Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    emballage ›I efteråret træder det udvidede producentansvar, EPR, i kraft. I den anledning flytter ansvaret, økonomisk såvel som i praksis fra kommunerne til virksomheder, der sætter emballage på markedet i Danmark. Jo mere genanvendelige eller genbrugelige emballagematerialerne er jo lavere bliver taksten. Teknologisk Institut har styr retningslinjerne og opsummerer dem i følgende tekst i sit nyhedsbrev nr. 2 2025 fra maj måned:
  • Sikker pakning i pap

    Sikker pakning i pap

    emballage ›Den italienske producent af højteknologiske tappe- og emballeringslinjer til blandt andet føde- og drikkevareindustrien, ACMI har fået hjælp af komponent-, system- og automatiseringsspecialisten, Pilz til at skabe sikre pakkelinjer til papemballage
  • Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    emballage ›Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære ''2 for 1''-tilbud: De får os nemlig ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud
  • Det handler om emballagen

    Det handler om emballagen

    emballage ›Ændrede indkøbsvaner, krav om mere bæredygtig emballage og digitaliseringen og automatiseringens indflydelse på emballagetryk. Det var alt sammen temaer, som eksperter fra emballagevirksomheder, brancheforeninger og den kommercielle og teknologiske sektor diskuterede, da Heidelberger Druckmaschinen fejrede sit 175 års jubilæum