Pris til Arlas workshop der bekæmper madspild

Pris til Arlas workshop der bekæmper madspild

Bæredygtighed optager sindene i Danmark. Også i de danske storkøkkener, som hver dag bespiser tusindvis,og ofte oplever udfordringer med madspild. Derfor tilbyder Arla gratis nu workshops i bæredygtighed

Mere end 2.000 kantinemedarbejdere har allerede deltaget i Arla Pro Labs, og 300 køkkenmedarbejdere er blevet undervist i at arbejde mere bæredygtigt i egne køkkener. Nu er Arla Pros indsats netop blevet belønnet med Mærkevareleverandørernes pris for 'Årets Nyhed - AFH'.

Hver dag serverer danske storkøkkener landet over tusindvis af måltider til patienter på sygehuse, elever på efterskoler og
ansatte i offentlige institutioner. Madspild er ofte et problem i storkøkkener, men i takt med at bæredygtighed er begyndt at fylde mere og mere i danskernes bevidsthed, er der opstået en stigende efterspørgsel i de danske storkøkkener for,
hvordan de kan arbejde mere bæredygtigt.

Det fik Arla Pro til at igangsætte initiativet om gratis bæredygtighedsworkshops for køkkenpersonalet i landets storkøkkener. Mere end 2.000 kantinemedarbejdere har allerede deltaget i de såkaldte Arla Pro Labs, heraf er 300 køkkenmedarbejdere blevet undervist i 8 gode vaner til at arbejde mere bæredygtigt i køkkenerne og nedbringe madspildet. Nu har Mærkevareleverandørerne netop belønnet Arla Pro med prisen 'Årets Nyhed Away From Home' for initiativet, hvilket skaber glæde hos fødevarekoncernen.

- Det er med stor glæde, at vi modtager prisen for 'Årets Nyhed Away From Home' for vores bæredygtighedsworkshops. Det er
fantastisk at opleve, at deltagerne fra landets storkøkkener er glade for tilbuddet og tager hjem fra kurset med nye idéer til, hvordan de kan skære ned på madspild og reducere deres klimaaftryk. For tænk på hvor stor en forskel det samlet kan gøre, hvis alle danske storkøkkener bliver bæredygtige på sigt, siger Jakob B. Knudsen, der er landedirektør i Arla Danmark, og fortsætter:

- Arla Pro Labs er en vigtig del af Arlas samlede indsats for mere bæredygtighed i fødevareindustrien, og initiativet spiller ind i vores netop lancerede ambitiøse klimaambitioner om en grønnere fremtid med netto-nuludledning i 2050.

Køkkenchef i Aarhus er begejstret
Workshoptilbuddet udbydes af Arla Pro, som er foodservice afdelingen af Arla Foods i Danmark, der leverer mejeriprodukter til private og offentlige storkøkkener over hele landet. Blandt de køkkenmedarbejdere, som indtil nu har deltaget i bæredygtighedsworkshoppen, er Morten Dam Iversen, køkkenchef i kantinen Jægergården i Aarhus.

-Arla tager virkelig et ansvar for, at vi kan begynde at tænke anderledes ude i storkøkkenerne. De her workshops har absolut
været med til at gøre Jægergården grønnere, og det ved jeg også gør sig gældende for de andre kantiner, som deltog, siger
Morten Dam Iversen.

19/3 2019
  • Bedre greb om større volumener

    Bedre greb om større volumener

    emballage ›Smurfit Westrock har lanceret sin nye PPWR-venlige, 5 liters Bag-in-Box Powergrip til bl.a. rengøringsmidler, olier, og agrokemiske produkter
  • Pantforsøg med take-away emballage i København

    Pantforsøg med take-away emballage i København

    emballage ›I samarbejde med virksomheden New Loop vil Københavns Kommune i første omgang i indre by teste genbrugsordning af takeaway-kopper til varme drikke
  • Banebrydende genbrug af medicinsk emballage

    Banebrydende genbrug af medicinsk emballage

    emballage ›Producenten Coveris og en række partnere har samarbejdet om at skabe et fuldstændig lukket kredsløb for kontaktfølsomt plastik i sundhedssektoren. Det er det første af sin art
  • Digital hjælp til kompensation for emballageafgift

    Digital hjælp til kompensation for emballageafgift

    emballage ›Kollektivordningerne Emballageretur og ERP Denmark lancerer affaldsanmodning.dk. Portalen skal gøre det nemt for virksomheder, der selv er slutbrugere i forhold til producentansvaret, at søge om økonomisk kompensation
  • Industrielt print af bølgepap skudt i gang

    Industrielt print af bølgepap skudt i gang

    emballage ›CorrPRESS iB17, er næste generations inkjet-printer fra Canon. Den er udviklet til industriel produktion af bølgepapemballage og kan printe op til 8.000 m2 i timen
  • Producentansvar og PPWR i fokus på Emballagedagen

    Producentansvar og PPWR i fokus på Emballagedagen

    emballage ›Der er fokus på de konkrete konsekvenser af både nuværende og kommende regler på emballageområdet, når Grakom afholder Emballagedagen den 5. november
  • Emballagen er en del af legen

    Emballagen er en del af legen

    emballage ›LEGO Group og Formel 1 har med designet af 'Ready til Race'-indpakningen sikret en guldmedalje ved årets Pentawards
  • Plastikaffald bliver til transportkasser

    Plastikaffald bliver til transportkasser

    emballage ›Spansk leverandør af fisk og skaldyr anvender fiskekasser, produceret af BASF-granulat, hvor de fossile råvarer er erstattet af pyrolyseolie fra forbrugerplast