Pris til Arlas workshop der bekæmper madspild
Bæredygtighed optager sindene i Danmark. Også i de danske storkøkkener, som hver dag bespiser tusindvis,og ofte oplever udfordringer med madspild. Derfor tilbyder Arla gratis nu workshops i bæredygtighed
Mere end 2.000 kantinemedarbejdere har allerede deltaget i Arla Pro Labs, og 300 køkkenmedarbejdere er blevet undervist i at arbejde mere bæredygtigt i egne køkkener. Nu er Arla Pros indsats netop blevet belønnet med Mærkevareleverandørernes pris for 'Årets Nyhed - AFH'.
Hver dag serverer danske storkøkkener landet over tusindvis af måltider til patienter på sygehuse, elever på efterskoler og
ansatte i offentlige institutioner. Madspild er ofte et problem i storkøkkener, men i takt med at bæredygtighed er begyndt at fylde mere og mere i danskernes bevidsthed, er der opstået en stigende efterspørgsel i de danske storkøkkener for,
hvordan de kan arbejde mere bæredygtigt.
Det fik Arla Pro til at igangsætte initiativet om gratis bæredygtighedsworkshops for køkkenpersonalet i landets storkøkkener. Mere end 2.000 kantinemedarbejdere har allerede deltaget i de såkaldte Arla Pro Labs, heraf er 300 køkkenmedarbejdere blevet undervist i 8 gode vaner til at arbejde mere bæredygtigt i køkkenerne og nedbringe madspildet. Nu har Mærkevareleverandørerne netop belønnet Arla Pro med prisen 'Årets Nyhed Away From Home' for initiativet, hvilket skaber glæde hos fødevarekoncernen.
- Det er med stor glæde, at vi modtager prisen for 'Årets Nyhed Away From Home' for vores bæredygtighedsworkshops. Det er
fantastisk at opleve, at deltagerne fra landets storkøkkener er glade for tilbuddet og tager hjem fra kurset med nye idéer til, hvordan de kan skære ned på madspild og reducere deres klimaaftryk. For tænk på hvor stor en forskel det samlet kan gøre, hvis alle danske storkøkkener bliver bæredygtige på sigt, siger Jakob B. Knudsen, der er landedirektør i Arla Danmark, og fortsætter:
- Arla Pro Labs er en vigtig del af Arlas samlede indsats for mere bæredygtighed i fødevareindustrien, og initiativet spiller ind i vores netop lancerede ambitiøse klimaambitioner om en grønnere fremtid med netto-nuludledning i 2050.
Køkkenchef i Aarhus er begejstret
Workshoptilbuddet udbydes af Arla Pro, som er foodservice afdelingen af Arla Foods i Danmark, der leverer mejeriprodukter til private og offentlige storkøkkener over hele landet. Blandt de køkkenmedarbejdere, som indtil nu har deltaget i bæredygtighedsworkshoppen, er Morten Dam Iversen, køkkenchef i kantinen Jægergården i Aarhus.
-Arla tager virkelig et ansvar for, at vi kan begynde at tænke anderledes ude i storkøkkenerne. De her workshops har absolut
været med til at gøre Jægergården grønnere, og det ved jeg også gør sig gældende for de andre kantiner, som deltog, siger
Morten Dam Iversen.