Plastdagen stiller skarpt på energi og klimaSidste års Plastdag i Industriens Hus i København

Plastdagen stiller skarpt på energi og klima

Plastindustriens årlige konference afvikles den 25. maj. Det seneste år har energikrisen haft konsekvenser for hele vores samfund. Ikke alene har den udfordret vores traditionelle forbrugsmønstre, men den har også givet anledning til nye og innovative løsninger. Derfor er overskriften for Plastdagen i år Energi og klima: Udfordringer eller muligheder?

Mange virksomheder er blevet tvunget til at tænke i nye baner og fokusere endnu mere på energioptimering og bæredygtighed. Plastindustrien er en af de brancher, der har oplevet dette fokus på energieffektivitet, og Plastdagen 2023 sætter fokus på de udfordringer, som energi og klima udgør for industrien, men også på de muligheder, den nye situation indebærer.

Arbejdet med programmet er i gang

Igen i år vil programmet bestå af oplæg fra en lang række relevante personer med kendskab til branchen.

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien siger:

– Vi glæder os meget til at byde alle deltagere velkommen til Plastdagen 2023. I Plastindustrien ønsker vi at sætte fokus på de gode og lærerige erfaringer med energi og klima, som foreningens medlemmer har gjort i årets løb og vi er netop i disse dage i færd med at sammensætte et program for dagen, der forhåbentlig er både udfordrende, lærerigt og underholdende.

-lipe

22/2 2023
  • Toilet- og køkkenruller får en ansigtsløftning

    Toilet- og køkkenruller får en ansigtsløftning

    emballage ›Returpap der forener design, cirkulær produktion og komfort bliver nok sjældent forbundet med toilet- og køkkenruller. Men nu lancerer Fritz Schur Consum sit Svanepapir, som er en iøjnefaldende produktnyhed til løsninger for netop disse produkter
  • Emballageløsninger og intralogistik er klar til LogiMAT

    Emballageløsninger og intralogistik er klar til LogiMAT

    emballage ›LogiMAT 2025 indtager igen alle 10 udstillingshaller og fylder over 120.000 kvadratmeter i Messe Stuttgarts kongrescenter. Globale aktører, smv'er og nystartede virksomheder udstiller deres nyeste produkter, innovationer og løsninger til nutidens og fremtidens logistikudfordringer
  • Dysten om årets mest vildledende fødevareprodukt er i gang

    Dysten om årets mest vildledende fødevareprodukt er i gang

    emballage ›Traditionen tro kårer den svenske forbrugerorganisation 'Äkta vara' en fødevare, som får den tvivlsomme ære af at kunne kalde sig Årets Madbluf
  • RUC-studerende har udviklet låg, der kan stoppe drugging-forbrydelser

    RUC-studerende har udviklet låg, der kan stoppe drugging-forbrydelser

    emballage ›Marcus Nørmann Christensen har på baggrund af sin egen, skræmmende oplevelse etableret virksomheden, Komfid og designet et låg, der placeres i drinksglas på barer mv. for at forhindre andre i at tilsætte piller eller pulver
  • Schuberts fuldendte visioner

    Schuberts fuldendte visioner

    emballage ›Gerhard Schuberts teknologiske innovationer inden for billedbehandling har haft stor betydning for emballageindustrien. Fire årtier efter de første løsninger blev lanceret, fortsætter Schubert med at udvide den omfattende vision-portefølje. I fremtiden vil 2D- og 3D-scannere få følgeskab af en endnu mere kompakt løsning, der kombinerer begge teknologier
  • Genanvendeligt blisterkoncept høster priser på stribe

    Genanvendeligt blisterkoncept høster priser på stribe

    emballage ›Virksomheden Südpack Medica har modtaget sin fjerde pris for den polypropylen (PP)-baserede blisteremballage, PharmaGuard der i denne uge bliver præsenteret for kunder på messen Pharmapack i Paris
  • Svenskerne hæver panten på drikkevareemballage

    Svenskerne hæver panten på drikkevareemballage

    emballage ›I Sverige stiger panten på drikkevarebeholdere af PET og aluminium her i 2025, hvilket gør det endnu mere attraktivt for forbrugerne at sortere materialerne korrekt til gavn for klimaet og miljøet
  • Ny professor bruger bakterier til at udvikle fremtidens sunde mad

    Ny professor bruger bakterier til at udvikle fremtidens sunde mad

    emballage ›Clarissa Schwab er udnævnt til professor ved Aarhus Universitet. Hun bruger mikroorganismer til at designe funktionelle fødevarer og forbedre vores tarmsundhed