Netto og Too Good To Go når milepæl

Netto og Too Good To Go når milepæl

Dagligvarekæden og madspildsorganisationen har sammen med kunderne rundet et skarpt hjørne med over 1. mio. reddede TGTG-poser fyldt med fødevarer, som ellers var på vej i skraldespanden som madspild

Pålæg, konserves, bagerbrød og juicebrikker, der nærmer sig sin udløbsdato eller bedst-før anvendelse samt frugt og grønt med et par brune pletter eller en usædvanlig form, ender i langt højere grad hjemme på spisebordet rundt om i danske hjem fremfor i skraldespanden. Eksemplerne er blot et lille udpluk af de mange fødevarer, som Netto og madspildsorgansationen Too Good To Go har reddet i TGTG-poser siden 2020.

For nyligt rundede de to en stor milepæl, da Too Good To Go-pose nummer 1 million fyldt med fødevarer til nedsat pris blev reddet i stedet for at ende som madspild.

I dag kan Netto-kunder reservere poser via deres Too Good To Go-app og hente dem i deres nærmeste Netto. Kunderne kan benytte muligheden og bidrage til at mindske madspild i næsten alle landets Netto-butikker, der som kæde har et mål om at halvere sit samlede madspild inden 2030 sammenlignet med 2015.

- Vi er selvsagt enormt stolte over, at vores gode samarbejde med Too Good To Go gør en aktiv og mærkbar forskel i indsatsen for at mindske vores samlede madspild. Kunderne har for alvor fået øjnene op for den prisvenlige mulighed, som pt. er særlig relevant i en tid med høje udgifter, der presser hverdagsbudgetterne, siger Braw Bakir, direktør i Netto.

Netto og Too Good To Go står derudover bag initiativet Madspildshjælpen. Et initiativ, hvor de to partnere brugte en dag på at dele gratis overskudsmad ud på Brøndby Stadion for at sætte fokus på stigende fødevareusikkerhed sat op imod madspild.

Svarer til 304 danskeres årlige udledning
I skrivende stund har Netto og To Good To Go rundet 1,1 mio poser – hvad der i runde tal svarer til at undgå, at 2.800 tons CO2e udledes forgæves. Omregnet er det lig med godt 304 danskeres årlige CO2-udledning.

På én måned afsætter Netto i gennemsnit 35.000 Too Good To Go-poser – godt 98 procent af alle de poser, som sættes til salg i Netto, bliver hentet af kunderne. Dermed holdes samarbejdets madspild på et absolut minimum.

- Vi står i dag i en situation, hvor en tredjedel af al den mad, vi producerer, ender i skraldespanden. Det svarer til, at du går ud af et supermarked med tre poser varer, taber den ene og så ikke samler den op. Hele 10 pct. af den globale CO2-udledning kan tilskrives madspild og må næsten være den mest meningsløse af alle vores klimaudfordringer. Derfor er vi glade og stolte over samarbejdet med partnere som Netto, som virkelig gør noget for at løfte den store opgave, det er at komme madspild til livs, siger landedirektør i Too Good To Go, Heidi Boye.

I løbet af indeværende år har Netto og Too Good To Go samlet set afsat over 26 % flere poser sammenlignet med 2022.

- Madspildsagendaen har virkelig taget fart i løbet af det seneste år, i takt med at hverdagsudgifterne er blevet højere. Om end det er på en baggrund, der udfordrer rigtig mange, så håber vi, at den kan gøre os alle bevidste om, at vi skal udnytte alle fødevarer fuldt ud, inden de ender i skraldespanden, siger Braw Bakir, direktør i Netto Danmark.

-lipe

2/10 2023
  • Master of Wine

    Master of Wine

    emballage ›Qian Janice Wang, lektor og sektionsleder for "design og forbrugeradfærd" på Københavns Universitet er nu Danmarks første herboende Master of Wine
  • Pakkevolumen vokser

    Pakkevolumen vokser

    emballage ›Bring fortsætter med at tage markedsandele på det danske pakkemarked. På trods af hård konkurrence er Brings pakkevolumen i Danmark steget med 28 procent i årets første halvår.
  • Metsä Board påbegynder storstilet modernisering

    Metsä Board påbegynder storstilet modernisering

    emballage ›Som del af et investeringsprogram på 60 millioner euro bliver maskinerne, der producerer virksomhedens flagsskibs-karton i Finland, optimeret til at forbedre kvaliteten og vejen mod fossilfri produktion
  • Fødevareplasten skal genfødes som ny fødevareplast

    Fødevareplasten skal genfødes som ny fødevareplast

    emballage ›Mens drikkeflasker kan blive til nye flasker, bliver andre typer emballageaffald brændt af eller ender i lavkvalitetsprodukter. Stort dansk-ledet samarbejde vil vise, at brugt plast fra fødevarer også kan sorteres, oprenses og genanvendes til ny fødevarekvalitet
  • Dansk stadionplatte skal konkurrere i PackNorth 2025 

    Dansk stadionplatte skal konkurrere i PackNorth 2025 

    emballage ›På opfordring fra fodboldklubben OB har Smurfit Westrock Danmark udviklet en take-awayemballage, der løser et velkendt transportproblem for enhver fodboldfan 
  • Affaldsfraktioner er prissat

    Affaldsfraktioner er prissat

    emballage ›Emballageretur kan nu offentliggøre, hvad de enkelte affaldsfraktioner kommer til at koste de flere end 2.100 medlemsvirksomheder, som hører under den kollektive ordning
  • Fødevarer og campinglogistik

    Fødevarer og campinglogistik

    emballage ›Campingkæden First Camp har valgt Dagrofa Logistik og Dagrofa Foodservice lom leverandører af en samlet løsning af fødevarer til virksomhedens 14 danske campingpladser
  • Stor skuffelse over sammenbrud på plastmøde

    Stor skuffelse over sammenbrud på plastmøde

    emballage ›– Verden havde brug for en aftale nu – ikke først om flere år, skriver Plastindustrien om 0-resultatet fra forhandlingerne om en global FN-plasttraktat i Genève