Navnet er Kurt - Joe Kurt

Navnet er Kurt - Joe Kurt

Naturli’ lancerer en hel serie af plantebaserede yoghurt - uden at bruge det ord. Serien har fået navnet Joe’ Kurt, fordi mælkebranchen har taget monopol på ordet yoghurt

Næsten 1 ud af 3 spiser yoghurt flere gange om ugen eller dagligt. Men det er første gang, at supermarkedernes kølediske nu byder en dansk, 100 pct. plantebaseret udgave af yndlingsspisen.

- Yoghurt er blevet en dansk folkespise, og alligevel viser en ny analyse, at der ikke er mange hellige køer med hensyn til at skifte den traditionelle yoghurt ud med en, som er lavet på planter. 41,5 pct. er klar til at vælge udgaven lavet på planter, når bare den smager lige så godt som den gammelkendte lavet på komælk,
fortæller Henrik Lund, CEO i Naturli’.
Han fortæller, at fantasien fik frit løb, da der skulle findes på et produktnavn til den nye serie.

-I en tid, hvor jordkloden sukker efter grøn omstilling og mange gerne vil have grøn morgenmad, så virker det besynderligt, at mælkebranchen har monopol på ordet yoghurt. Forbrugerne forstår jo glimrende, hvad plantebaseret yoghurt er lavet af, siger Henrik Lund.


Revolution af morgenmaden
Henrik Lund forventer, at den nye Joe´Kurt serie -lavet på europæiske mandler og i alle danskernes favoritsmage - vil være med til at revolutionere danskernes morgenmadsvaner. Naturli’ har et mål om at tage 5 pct. af totalmarkedet for yoghurt i løbet af det første år.

Hos Dansk Vegetarisk Forening er generalsekretær Rune-Christoffer Dragsdahl positivt overrasket over, at mere end 4 ud af 10 siger, at de vil vælge en plantebaseret udgave.

Tallet vidner om, at danskerne i meget høj grad er klar til at skifte en animalsk fødevare som yoghurt ud med en plantebaseret, når lejligheden byder sig. I virkeligheden er befolkningen langt foran politikerne og mange erhvervsvirksomheder i den grønne omstilling,”
siger Rune-Christoffer Dragsdahl.

Testet og testet..
77 pct. svarer, at de vil prøve eller overvejer at prøve plantebaseret yoghurt.
-Forbrugerne står klar med skeen i hånden for at smage den plantebaserede version. Derfor har vi knoklet i et par år for at få den helt rigtige smag og cremede konsistens. Vi har testet og testet til alle vores smagspersoner var helt grønne i hovederne, siger Henrik Lund.

Hensynet til klimaet er en tungtvejende årsag til, at danskerne vil vælge yoghurt lavet på planter. 35,6 pct. siger, at det har betydning for deres valg. Henrik Lund pointerer imidlertid, at det langt fra er nok at råbe ’planter’ og minde om den klimamæssige gevinst. Fundamentet for nye spisevaner er og bliver en fantastisk smag, som forbrugerne synes er mindst lige så god som ’den gode gamle’.

Fakta
Naturli’ lancerer fem 100 pct. plantebaserede yoghurt under navnet Joe’ Kurt
Samme cremede konsistens som traditionel animalsk yoghurt. Smagen er rund og mild
Joe’ Kurt er baseret på mandler fra Europa
Serien er udviklet og produceret på Naturli’s plantebaserede mejeri i Vejen og skaber arbejdspladser. Der er investeret et tocifret millionbeløb i nye produktionsfaciliteter
Hele serien er med calcium

Smage
Joe’ Kurt Naturel
Joe’ Kurt Blåbær
Joe’ Kurt Pære-Banan
Joe’ Kurt Jordbær
Joe’ Kurt Vanilje

 

-lipe

24/8 2020
  • Danske bryggere og EU-politikere kæmper for pantsystemet

    Danske bryggere og EU-politikere kæmper for pantsystemet

    emballage ›EU-krav om genpåfyldelige drikkevare-emballager undergraver det danske pant- og retursystem. Det mener Bryggeriforeningen, som frygter, at kravene fører til, at flere danske mikrobryggerier lukker. Både bryggere og EU-politikere er på barrikaderne
  • AI er kommet på lager hos Zalando

    AI er kommet på lager hos Zalando

    emballage ›Nomagic er leverandør af AI-drevet robotteknologi til lagre og fulfilment-sektoren. Nu har Zalando valgt virksomheden til at styrke den operationelle ekspertise i sine fulfilment-centre yderligere
  • Køretøjer skal kunne skilles ad og genanvendes

    Køretøjer skal kunne skilles ad og genanvendes

    emballage ›Det danske EU-formandskab har landet en markant aftale mellem Rådet og Europa-Parlamentet om bedre design og genbrug af udtjente køretøjer som biler, busser og lastbiler. Aftalen gør det lettere at få bilen repareret og sikrer bedre udnyttelse af materialer og kritiske råstoffer
  • Dana Lim gearer organisationen til milliardmål i 2030

    Dana Lim gearer organisationen til milliardmål i 2030

    emballage ›Mens Dana Lim nærmer sig et århundrede som dansk industrivirksomhed, afleverer ceo Lars Christensen sit 12. regnskab med toplinjevækst og en klar kurs mod milliardomsætning
  • Papirbaseret barriere til juicekartoner

    Papirbaseret barriere til juicekartoner

    emballage ›Tetra Pak lancerer sammen med den spanske drikkevareproducent García Carrión en papirbaseret barriereteknologi til juicekartoner. Ifølge emballageproducenten er det verdens første
  • Recycling-emballage stikker af fra feltet

    Recycling-emballage stikker af fra feltet

    emballage ›Mondi og Polana Bikes har i fællesskab udviklet en ny genanvendelig papircykelemballage. Sammen cykler de mod papirbaserede materialer, reducerede affaldsmængder og øget beskyttelse af cyklerne
  • Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    emballage ›Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og styrke kampen mod madspild
  • Lavere priser på sunde fødevarer - ja tak

    Lavere priser på sunde fødevarer - ja tak

    emballage ›Ny rapport viser stor opbakning til tiltag, der fremmer sundhed. Bl.a. ønsker knap 9 ud af 10 lavere priser på sunde fødevarer