Navnet er Kurt - Joe Kurt

Navnet er Kurt - Joe Kurt

Naturli’ lancerer en hel serie af plantebaserede yoghurt - uden at bruge det ord. Serien har fået navnet Joe’ Kurt, fordi mælkebranchen har taget monopol på ordet yoghurt

Næsten 1 ud af 3 spiser yoghurt flere gange om ugen eller dagligt. Men det er første gang, at supermarkedernes kølediske nu byder en dansk, 100 pct. plantebaseret udgave af yndlingsspisen.

- Yoghurt er blevet en dansk folkespise, og alligevel viser en ny analyse, at der ikke er mange hellige køer med hensyn til at skifte den traditionelle yoghurt ud med en, som er lavet på planter. 41,5 pct. er klar til at vælge udgaven lavet på planter, når bare den smager lige så godt som den gammelkendte lavet på komælk,
fortæller Henrik Lund, CEO i Naturli’.
Han fortæller, at fantasien fik frit løb, da der skulle findes på et produktnavn til den nye serie.

-I en tid, hvor jordkloden sukker efter grøn omstilling og mange gerne vil have grøn morgenmad, så virker det besynderligt, at mælkebranchen har monopol på ordet yoghurt. Forbrugerne forstår jo glimrende, hvad plantebaseret yoghurt er lavet af, siger Henrik Lund.


Revolution af morgenmaden
Henrik Lund forventer, at den nye Joe´Kurt serie -lavet på europæiske mandler og i alle danskernes favoritsmage - vil være med til at revolutionere danskernes morgenmadsvaner. Naturli’ har et mål om at tage 5 pct. af totalmarkedet for yoghurt i løbet af det første år.

Hos Dansk Vegetarisk Forening er generalsekretær Rune-Christoffer Dragsdahl positivt overrasket over, at mere end 4 ud af 10 siger, at de vil vælge en plantebaseret udgave.

Tallet vidner om, at danskerne i meget høj grad er klar til at skifte en animalsk fødevare som yoghurt ud med en plantebaseret, når lejligheden byder sig. I virkeligheden er befolkningen langt foran politikerne og mange erhvervsvirksomheder i den grønne omstilling,”
siger Rune-Christoffer Dragsdahl.

Testet og testet..
77 pct. svarer, at de vil prøve eller overvejer at prøve plantebaseret yoghurt.
-Forbrugerne står klar med skeen i hånden for at smage den plantebaserede version. Derfor har vi knoklet i et par år for at få den helt rigtige smag og cremede konsistens. Vi har testet og testet til alle vores smagspersoner var helt grønne i hovederne, siger Henrik Lund.

Hensynet til klimaet er en tungtvejende årsag til, at danskerne vil vælge yoghurt lavet på planter. 35,6 pct. siger, at det har betydning for deres valg. Henrik Lund pointerer imidlertid, at det langt fra er nok at råbe ’planter’ og minde om den klimamæssige gevinst. Fundamentet for nye spisevaner er og bliver en fantastisk smag, som forbrugerne synes er mindst lige så god som ’den gode gamle’.

Fakta
Naturli’ lancerer fem 100 pct. plantebaserede yoghurt under navnet Joe’ Kurt
Samme cremede konsistens som traditionel animalsk yoghurt. Smagen er rund og mild
Joe’ Kurt er baseret på mandler fra Europa
Serien er udviklet og produceret på Naturli’s plantebaserede mejeri i Vejen og skaber arbejdspladser. Der er investeret et tocifret millionbeløb i nye produktionsfaciliteter
Hele serien er med calcium

Smage
Joe’ Kurt Naturel
Joe’ Kurt Blåbær
Joe’ Kurt Pære-Banan
Joe’ Kurt Jordbær
Joe’ Kurt Vanilje

 

-lipe

24/8 2020
  • Ubro SystemPac og Vangby fusionerer

    Ubro SystemPac og Vangby fusionerer

    emballage ›Ubro SystemPac og Vangby, begge 100% ejet af svenske Opti Group, har besluttet at fusionere deres aktiviteter for at styrke deres position som specialister inden for end-of-line packaging med fokus på pakkemaskiner, emballage og service
  • Toilet- og køkkenruller får en ansigtsløftning

    Toilet- og køkkenruller får en ansigtsløftning

    emballage ›Returpap der forener design, cirkulær produktion og komfort bliver nok sjældent forbundet med toilet- og køkkenruller. Men nu lancerer Fritz Schur Consum sit Svanepapir, som er en iøjnefaldende produktnyhed til løsninger for netop disse produkter
  •  Papirbaseret pallet wrap giver glasproducent store miljøfordele

    Papirbaseret pallet wrap giver glasproducent store miljøfordele

    emballage ›Smurfit Westrocks genanvendelige alternativ til traditionel strækfilm er en banebrydende løsning til virksomheder indenfor for glasproduktion og fyldning, siger en af Storbritanniens største glasproducenter, Encirc
  • Emballageløsninger og intralogistik er klar til LogiMAT

    Emballageløsninger og intralogistik er klar til LogiMAT

    emballage ›LogiMAT 2025 indtager igen alle 10 udstillingshaller og fylder over 120.000 kvadratmeter i Messe Stuttgarts kongrescenter. Globale aktører, smv'er og nystartede virksomheder udstiller deres nyeste produkter, innovationer og løsninger til nutidens og fremtidens logistikudfordringer
  • Dysten om årets mest vildledende fødevareprodukt er i gang

    Dysten om årets mest vildledende fødevareprodukt er i gang

    emballage ›Traditionen tro kårer den svenske forbrugerorganisation 'Äkta vara' en fødevare, som får den tvivlsomme ære af at kunne kalde sig Årets Madbluf
  • RUC-studerende har udviklet låg, der kan stoppe drugging-forbrydelser

    RUC-studerende har udviklet låg, der kan stoppe drugging-forbrydelser

    emballage ›Marcus Nørmann Christensen har på baggrund af sin egen, skræmmende oplevelse etableret virksomheden, Komfid og designet et låg, der placeres i drinksglas på barer mv. for at forhindre andre i at tilsætte piller eller pulver
  • Schuberts fuldendte visioner

    Schuberts fuldendte visioner

    emballage ›Gerhard Schuberts teknologiske innovationer inden for billedbehandling har haft stor betydning for emballageindustrien. Fire årtier efter de første løsninger blev lanceret, fortsætter Schubert med at udvide den omfattende vision-portefølje. I fremtiden vil 2D- og 3D-scannere få følgeskab af en endnu mere kompakt løsning, der kombinerer begge teknologier
  • Genanvendeligt blisterkoncept høster priser på stribe

    Genanvendeligt blisterkoncept høster priser på stribe

    emballage ›Virksomheden Südpack Medica har modtaget sin fjerde pris for den polypropylen (PP)-baserede blisteremballage, PharmaGuard der i denne uge bliver præsenteret for kunder på messen Pharmapack i Paris