Navnet er Kurt - Joe Kurt
Naturli’ lancerer en hel serie af plantebaserede yoghurt - uden at bruge det ord. Serien har fået navnet Joe’ Kurt, fordi mælkebranchen har taget monopol på ordet yoghurt
Næsten 1 ud af 3 spiser yoghurt flere gange om ugen eller dagligt. Men det er første gang, at supermarkedernes kølediske nu byder en dansk, 100 pct. plantebaseret udgave af yndlingsspisen.
- Yoghurt er blevet en dansk folkespise, og alligevel viser en ny analyse, at der ikke er mange hellige køer med hensyn til at skifte den traditionelle yoghurt ud med en, som er lavet på planter. 41,5 pct. er klar til at vælge udgaven lavet på planter, når bare den smager lige så godt som den gammelkendte lavet på komælk,
fortæller Henrik Lund, CEO i Naturli’.
Han fortæller, at fantasien fik frit løb, da der skulle findes på et produktnavn til den nye serie.
-I en tid, hvor jordkloden sukker efter grøn omstilling og mange gerne vil have grøn morgenmad, så virker det besynderligt, at mælkebranchen har monopol på ordet yoghurt. Forbrugerne forstår jo glimrende, hvad plantebaseret yoghurt er lavet af, siger Henrik Lund.
Revolution af morgenmaden
Henrik Lund forventer, at den nye Joe´Kurt serie -lavet på europæiske mandler og i alle danskernes favoritsmage - vil være med til at revolutionere danskernes morgenmadsvaner. Naturli’ har et mål om at tage 5 pct. af totalmarkedet for yoghurt i løbet af det første år.
Hos Dansk Vegetarisk Forening er generalsekretær Rune-Christoffer Dragsdahl positivt overrasket over, at mere end 4 ud af 10 siger, at de vil vælge en plantebaseret udgave.
Tallet vidner om, at danskerne i meget høj grad er klar til at skifte en animalsk fødevare som yoghurt ud med en plantebaseret, når lejligheden byder sig. I virkeligheden er befolkningen langt foran politikerne og mange erhvervsvirksomheder i den grønne omstilling,”
siger Rune-Christoffer Dragsdahl.
Testet og testet..
77 pct. svarer, at de vil prøve eller overvejer at prøve plantebaseret yoghurt.
-Forbrugerne står klar med skeen i hånden for at smage den plantebaserede version. Derfor har vi knoklet i et par år for at få den helt rigtige smag og cremede konsistens. Vi har testet og testet til alle vores smagspersoner var helt grønne i hovederne, siger Henrik Lund.
Hensynet til klimaet er en tungtvejende årsag til, at danskerne vil vælge yoghurt lavet på planter. 35,6 pct. siger, at det har betydning for deres valg. Henrik Lund pointerer imidlertid, at det langt fra er nok at råbe ’planter’ og minde om den klimamæssige gevinst. Fundamentet for nye spisevaner er og bliver en fantastisk smag, som forbrugerne synes er mindst lige så god som ’den gode gamle’.
Fakta
Naturli’ lancerer fem 100 pct. plantebaserede yoghurt under navnet Joe’ Kurt
Samme cremede konsistens som traditionel animalsk yoghurt. Smagen er rund og mild
Joe’ Kurt er baseret på mandler fra Europa
Serien er udviklet og produceret på Naturli’s plantebaserede mejeri i Vejen og skaber arbejdspladser. Der er investeret et tocifret millionbeløb i nye produktionsfaciliteter
Hele serien er med calcium
Smage
Joe’ Kurt Naturel
Joe’ Kurt Blåbær
Joe’ Kurt Pære-Banan
Joe’ Kurt Jordbær
Joe’ Kurt Vanilje
-lipe