Mejeriproducent introducerer emballage med genanvendt plast

Mejeriproducent introducerer emballage med genanvendt plast

Norges største mejeriselskab TINE har valgt ny emballage til en række af sine produkter i form af bægre med 50 % genanvendt polypropylen (rPP) fra Berry Superfos

I generationer har nordmændene svoret til rømme – et mejeriprodukt, der bedst kan beskrives som en fusion af creme fraiche og fløde.

Det er en bestseller blandt norske forbrugere, der bruger rømme til velsmagende dressinger, dips, grød og andre retter.

Som en del af TINEs bæredygtighedsstrategi har virksomheden for nylig udskiftet emballagen for to af sine rømme-produkter og et af sine creme fraiche-produkter.

Bægrene til produkterne var tidligere af polystyren (PS), men er nu blevet erstattet af polypropylen (PP) bægre med 50 % genanvendt materiale. Dette er beregnet med massebalancemetoden og certificeret ved hjælp af International Sustainability & Carbon-systemet (ISCC PLUS).

TINEs bæredygtighedschef Bjørn Malm siger:

- I TINE ønsker vi, at al vores emballage skal være lavet af vedvarende eller genanvendt materiale i 2025. Vores nye emballageløsning til rømme og creme fraiche er et vigtigt skridt mod dette mål.

50 % genanvendelse i EU kræver konvertering til PP
EU's mål er, at 50 % af al plastikemballage skal genanvendes i 2025 og 55 % i 2030.

- Hvis vi skal nå EU-målene, er det indlysende, at både Norge og alle andre EU-lande skal øge materialegenanvendelsen med titusindvis af tons i de kommende år. Skift fra polystyren (PS) til polypropylen (PP) er en god måde at bidrage til dette på, da en større andel af PP end PS genanvendes. Derfor er vi meget glade for at have konverteret til 50 % rPP baseret på massebalancetilgangen for tre af vores hovedprodukter, siger Bjørn Malm.

Indtil videre har TINE introduceret bægre med rPP til deres 300 g Lettrømme 17%, 300 g Seterrømme 35% og 300 g Creme Fraiche 35%.

Efterhånden vil rPP også blive indfaset for seks andre produkter, der leveres i bægre. På sigt planlægger TINE at benytte genanvendt PP til hele sin portefølje af produkter til madlavning.

Fordelene ved PP

PP er et materiale med et lavere klimaaftryk end PS, fordi det blandt andet har et lavere smeltepunkt og derfor er mindre energikrævende.

- Når man så lægger oveni, at 50% af PP\'en i vores nye bægre er genanvendt PP (rPP), så har vi forbedret bægrenes klimaaftryk en hel del og sparer 110 tons jomfrueligt fossilt plastmateriale, forklarer Bjørn Malm.

Derudover sætter TINE pris på, at bægre af PP er mere robuste end bægre af PS, hvilket øger funktionaliteten for forbrugeren.

Stor tilfredshed med samarbejdet
TINEs emballagepartner i forhold til de nye bægre er Berry Superfos. Brand manager for TINEs madlavningssortiment Camilla Løken siger:

- Vores samarbejde med Berry Superfos har været rigtig godt, fokuseret og højt værdsat gennem hele projektet. Med en positiv og hjælpsom indstilling og takket være virksomhedens ISCC PLUS-certificerede produktion i Lidköping, Sverige, foretog Berry Superfos konverteringen på kort tid og viste stor fleksibilitet i forhold til designdeadlines og levering af emballagen til tiden til vores produktion.

- Berry fulgte også op på storskalatest på vores produktionsanlæg og har assisteret under testkørsler. Kort sagt vi er meget tilfredse med vores samarbejde.

-hawin

 

 

10/1 2023
  • Toilet- og køkkenruller får en ansigtsløftning

    Toilet- og køkkenruller får en ansigtsløftning

    emballage ›Returpap der forener design, cirkulær produktion og komfort bliver nok sjældent forbundet med toilet- og køkkenruller. Men nu lancerer Fritz Schur Consum sit Svanepapir, som er en iøjnefaldende produktnyhed til løsninger for netop disse produkter
  • Emballageløsninger og intralogistik er klar til LogiMAT

    Emballageløsninger og intralogistik er klar til LogiMAT

    emballage ›LogiMAT 2025 indtager igen alle 10 udstillingshaller og fylder over 120.000 kvadratmeter i Messe Stuttgarts kongrescenter. Globale aktører, smv'er og nystartede virksomheder udstiller deres nyeste produkter, innovationer og løsninger til nutidens og fremtidens logistikudfordringer
  • Dysten om årets mest vildledende fødevareprodukt er i gang

    Dysten om årets mest vildledende fødevareprodukt er i gang

    emballage ›Traditionen tro kårer den svenske forbrugerorganisation 'Äkta vara' en fødevare, som får den tvivlsomme ære af at kunne kalde sig Årets Madbluf
  • RUC-studerende har udviklet låg, der kan stoppe drugging-forbrydelser

    RUC-studerende har udviklet låg, der kan stoppe drugging-forbrydelser

    emballage ›Marcus Nørmann Christensen har på baggrund af sin egen, skræmmende oplevelse etableret virksomheden, Komfid og designet et låg, der placeres i drinksglas på barer mv. for at forhindre andre i at tilsætte piller eller pulver
  • Schuberts fuldendte visioner

    Schuberts fuldendte visioner

    emballage ›Gerhard Schuberts teknologiske innovationer inden for billedbehandling har haft stor betydning for emballageindustrien. Fire årtier efter de første løsninger blev lanceret, fortsætter Schubert med at udvide den omfattende vision-portefølje. I fremtiden vil 2D- og 3D-scannere få følgeskab af en endnu mere kompakt løsning, der kombinerer begge teknologier
  • Genanvendeligt blisterkoncept høster priser på stribe

    Genanvendeligt blisterkoncept høster priser på stribe

    emballage ›Virksomheden Südpack Medica har modtaget sin fjerde pris for den polypropylen (PP)-baserede blisteremballage, PharmaGuard der i denne uge bliver præsenteret for kunder på messen Pharmapack i Paris
  • Svenskerne hæver panten på drikkevareemballage

    Svenskerne hæver panten på drikkevareemballage

    emballage ›I Sverige stiger panten på drikkevarebeholdere af PET og aluminium her i 2025, hvilket gør det endnu mere attraktivt for forbrugerne at sortere materialerne korrekt til gavn for klimaet og miljøet
  • Ny professor bruger bakterier til at udvikle fremtidens sunde mad

    Ny professor bruger bakterier til at udvikle fremtidens sunde mad

    emballage ›Clarissa Schwab er udnævnt til professor ved Aarhus Universitet. Hun bruger mikroorganismer til at designe funktionelle fødevarer og forbedre vores tarmsundhed