Lukkede restauranter må sælge take away

Lukkede restauranter må sælge take away

Corona-lukkede Restauranter og caféer kan fra i dag, torsdag, sælge take away direkte til forbrugerne eller via digitale platforme uden først at skulle anmelde det til Fødevarestyrelsen. Den midlertidige ordning skal skabe nye muligheder for restauratørerne i en svær tid, siger fødevareminister Mogens Jensen

Normalt skal spisesteder ellers anmelde alle ændringer i fødevareaktiviteter.

- Coronavirus har bragt os i en helt særlig situation, som kræver handling. Vi skal gøre, hvad vi kan for at hjælpe hårdt trængte restauranter og caféer. Det nye tiltag er ikke redningen for alle spisesteder - men det kan være en hjælp for nogle. Derfor er jeg også meget opmærksom på, om vi kan gøre endnu mere i den kommende tid for at lette situationen for spisestederne, uden at det går på kompromis med fødevaresikkerheden, siger fødevareminister Mogens Jensen.

Restauranter og caféer må ikke længere holde åbent for spisende gæster for at begrænse spredningen af covid-19. Indsatsen mod coronasmitte betyder, at flere restauratører kan komme til at miste omsætning og risikere afskedigelser af ansatte eller lukning.

Det nye tiltag gælder i en begrænset periode, og indtil situationen med Covid-19 er mere afklaret. Fødevarestyrelsen forudsætter, at leveringen af take away sker fødevaresikkerhedsmæssigt forsvarligt, og at virksomhederne har styr på risikoanalyser mv.

Hvis virksomhederne ønsker at fortsætte med levering af take away efter krisen, skal det registreres hos Fødevarestyrelsen.

-lipe

19/3 2020
  • Glasproducent lancerer vinflaske på kun 300 gram

    Glasproducent lancerer vinflaske på kun 300 gram

    emballage ›Som en af løsningerne på stigende priser og højere miljøkrav har Ardagh Glass Packaging-Europe (AGP-Europe)lanceret en ny letvægtsvinflaske, der kombinerer ultralet design med høj styrke og et attraktivt udseende
  • Ost på glas går som smurt

    Ost på glas går som smurt

    emballage ›Arla Foods investerer 380 millioner kroner i Bahrain-anlæg for at styrke sin position inden for smøreost på glas i MENA-regionen
  • Økologiske fødevarer i fokus

    Økologiske fødevarer i fokus

    emballage ›Organic Summit 2025 samler beslutningstagere, eksperter og aktører fra hele den europæiske fødevarekæde d. 18-19. august i Den Sorte Diamant
  • FARUSA emballage er solgt til Nefab

    FARUSA emballage er solgt til Nefab

    emballage ›Den 102 år gamle familievirksomhed i Farum er overtaget af den globale eksportemballagekoncern, som hidtil har være en af FARUSA største konkurrenter
  • Øget selv-medicinering stiller særlige krav til emballagen

    Øget selv-medicinering stiller særlige krav til emballagen

    emballage ›Autoinjektorer og -penne bliver i stigende omfang brugt af patienter til selv-behandling. Derfor udvikler Faller Packaging tilpassede emballager, der kombinerer beskyttelse, funktionalitet og brugervenlighed
  • Medicinske engangsprodukter skal have nyt liv

    Medicinske engangsprodukter skal have nyt liv

    emballage ›Danske hospitaler producerer 4,4 tons affald - i timen! Et nyt samarbejde mellem industri, hospitaler og forskning på bl.a. Teknologisk Institut vil nu etablere en infrastruktur til genanvendelse af medicinsk engangsudstyr
  • K slår plastparaplyen op

    K slår plastparaplyen op

    emballage ›Messe Düsseldorfs globale portefølje af messer for plast- og gummiindustrien kommer under et nyt paraplybrand. K-Alliance, er navnet
  • Ny InNo-Liner-løsning til fragtetiketter

    Ny InNo-Liner-løsning til fragtetiketter

    emballage ›Baseret på HERMAs prisbelønnede InNo-Liner materiale præsenterer virksomheden sammen med etikettrykspecialisten cab Produkttechnik en løsning til logistik- og fragtetiketteruden uden bagside. Det sker på Labelexpo 2025