Irma udvider urteproduktion i butiksskabe
Efter et par måneders forsøg med at dyrke krydderurter i skabe i butikken på Østerport i København, åbner detailkæder nu afdelinger med 'vertical farming' i 35 Storkøbenhavnske butikker
Irma har indgået aftale med den tyske specialist i såkaldt 'vertical farming', Infarm. De står bag et banebrydende koncept, der gør, at man kan dyrke krydderurter – og andre bladgrønsager – i specielle skabe, uden brug af syntetiske pesticider, med lille vandforbrug og minimal transport.
Siden slutningen af november har Irma som de første i Danmark testet konceptet i kædens butik på Østerport. Kunderne har taget de nye krydderurter til sig i en sådan grad, at Irma nu ruller det ud i butikker over hele Storkøbenhavn.
- Det er fremtidens måde at dyrke grøntsager på. Med dette samarbejde forener vi Irmas mål om at fremme de mest bæredygtige produktionsformer, og den bedst mulige smagskvalitet. Samtidig styrker vi vores samarbejde med iværksættere, som kan give vores kunder fremtidens fødevarer, siger direktør Søren Steffensen, Irma.
Smagen bevares og transporten spares
Med vertical farming ønsker Irma, at bringe produktionen så tæt på forbrugeren som muligt, så der spares transport, madspild reduceres - fordi dyrkning tilpasses efterspørgsel i den enkelte butik - og smagen bevares optimalt.
Det tager cirka tre uger fra krydderurterne plantes til de klar til salg.
Infarm er grundlagt i Berlin i 2013. De er nu Tyskland, Frankrig, Luxembourg, Schweiz og åbnede den første butik hos Marks & Spencer i London i september sidste år.
-lipe