Innovative løsninger og strategiske partnerskaberBobst Digital Master 55.

Innovative løsninger og strategiske partnerskaber

Bobst løfter sløret for en lang række innovative løsninger på drupa 2024 og beretter samtidig, at man indgår flere strategiske partnerskaber, som skal hjælpe med til at skabe fremtidens emballageløsninger

Drupa-messen er i fuld gang i Düsseldorf.

Bobst har netop annonceret sine seneste løsninger og strategiske partnerskaber for at hjælpe med at forme fremtidens emballageverden og bidrage til en ny emballage æra, hvor hele produktionslinjen er forbundet, hvilket muliggør ubrudte end-to-end-arbejdsgange.

Det skriver Bobst i en pressemeddelelse, hvor CEO for Bobst Group, Jean-Pascal Bobst uddyber:

- Opfyldelsen af vores branchevision ”at forme emballageverdenens fremtid” er baseret på forbundethed, digitalisering, automatisering og bæredygtighed.

- Og vores løsninger gør det muligt for trykkerier og konvertere at omfavne digitaliseringen og samtidig bevæge sig mod en mere bæredygtig fremtid.

- Vi er stolte af at samarbejde med branchens ledere, skabe nye partnerskaber og udstikke en kurs mod fortsat innovation og fremskridt.

Pressestoffet slår endvidere fast, at Digital Master 55 er en ny end-to-end, alt-i-en digital trykmaskine- og konverteringsplatform til foldekarton der er skræddersyet til foldekartonindustrien.

Som Bobst ser det, åbner den nye muligheder for korte til mellemstore oplag og øger mulighederne for korte leveringstider og høj produktkvalitet drastisk.

Løsningen kombinerer tryk, udsmykning, kvalitetskontrol og udstansning inline med 100 meter pr. minut og sikrer kort leveringstid, med levering samme dag, og fordelagtige totalomkostninger.

Ved at muliggøre just-in-time-produktion minimerer løsningen behovet for store lagre og beholdninger.

Platformen med fuld inline og automatiseret printjustering og kvalitetsinspektion, er ideel til oplag på op til 6.000 B1-ækvivalente ark, hvor den kan reducere produktionstiden betydeligt med op til 80 %.

Og så reducerer den omkostningerne ved små oplag, samtidig med at den eliminerer spild, logistik og nedetid, der ofte er forbundet med traditionelle produktionsprocesser.

Dermed øger Digital Master 55 især rentabiliteten inden for sine anvendelsesområder, samtidig med at den giver kunderne nye forretningsmuligheder.

Digitalisering og automatisering omdefineret
I emballagesektoren tager Bobst forbundethed og digitalisering til nye højder ved at muliggøre et lukket workflow-økosystem fra pdf til twin pdf for at øge produktiviteten, brugervenligheden og bidrage til mere bæredygtige løsninger.

Bobst Connect er en cloud-baseret digital platform i konstant udvikling som forbedrer produktiviteten.

Nu har den fået tilføjet nye funktioner, som omfatter en større opdatering af udstyrsovervågningen.

Det giver mere detaljeret dataindsigt end nogensinde før, mens performance management sørger for indsigt i udstyr, skift og jobpræstation og energiforbrug, hvilket optimerer bæredygtighed og omkostninger.

 

På etiketområdet bliver den nye cloudbaserede Digital Front End (DFE) 3.0 vist frem for første gang for offentligheden på standen.

Løsningen blier kommercielt tilgængelig senere på året, og den giver adgang til realtidsdata, ressourcer og workflow-skabeloner hvor som helst og når som helst.

Farvestyring kan styres centralt og deles i skyen, og den webbaserede grænseflade understøtter flere brugere på tværs af flere steder.

Bobst lancerer også et cloudbaseret certificeret substratbibliotek i Bobst Connect, som giver konvertere adgang til opdaterede Bobst-certificerede materialelister for at fremskynde substratkalibrering.

Forbedringer af kalibrering og inspektion med Accucheck
Bobst har opdateret Accucheck til sine narrow-mid-web-løsninger med store produktivitetsforbedringer og nye automatiseringsfunktioner.

Inspektionsforbedringerne omfatter automatisk opsætning af kvalitetskontrol for hvert job og synkronisering af jobkøer, der sikrer nul opsætningstid.

Det eliminerer flaskehalsen for opsætning af kvalitetskontrol, hvilket betyder, at kunderne kan inspicere hvert eneste job uden ekstra tid eller indsats.

Kalibreringsforbedringerne omfatter en ny farveuniformitetsfunktion; den automatiserede proces for alle farver tager nu en brøkdel af den tid, man tidligere brugte, hvilket ifølge Bobst, sparer flere timer.

I mellemtiden udfører den avancerede farve-til-farve-registrering nu komplet kalibrering på bare 15 minutter, mens en anden ny funktion forbedrer den automatiske dysekompensation til at omfatte afvigende dyser ud over manglende dyser.

Thalia-blæk er en ny generation af UV-digitalblæk, der er designet til at opfylde de højeste standarder for blækoverensstemmelse.

De er TPO-fri og overholder de vigtigste regler skriver Bobst. Herunder REACH og EuPIA GMP.

Bobst Thalia-blæk er uden CMR'er (kræftfremkaldende stoffer, mutagener eller reproduktionstoksiner) og er i overensstemmelse med den seneste schweiziske forordning, der blev annonceret i februar 2024.

Derfor melder Bobst at kunderne kan være sikre på, at de bruger blæk, der overholder de nuværende og kommende regler uden at gå på kompromis med trykkvaliteten.

Derudover har det nye blæksæt bedre modstandsdygtighed og forbedret farveskala.

Specielt til foldekartonindustrien løser Thalia Foldable UV-blæk udfordringen med foldbarhed ved høj blækdækning eller applikationer med mørke farver.

Med deres særlige formulering bevarer de deres elasticitet efter hærdning, selv efter længere tid, hvilket gør dem ideelle til højhastighedsfoldelimning, små rillelinjer og skarpe vinkler, som er typisk for små kasser og tyndere plader.

Strategisk samarbejde
Bobst fortsætter endvidere med at styrke sine tilbud yderligere gennem strategiske partnerskaber.

Bobst Connect er hjørnestenen i virksomhedens softwarerejse. For at styrke sine data- og cloudbaserede softwarefunktioner fortsætter og udvider Bobst dermed sit samarbejde med Microsoft.

I et stadig mere AI-drevet miljø giver det den skybaserede infrastruktur, den ekspertise og datasikkerhed, der er nødvendig for at Bobst kan levere state-of-the-art softwareløsninger til sine kunder.

Bobst indgik for nylig endvidere et strategisk partnerskab med Packitoo, en fransk virksomhed, der udvikler digitale løsninger til emballageindustrien.

CEO for Bobst Group, Jean-Pascal Bobst.

Packitoo HIPE er et webbaseret salgsværktøj, som automatiserer tilbud, administrerer emballageprojekter og understøtter web-to-pack e-shops-løsninger for trykkerier og omformere.

Partnerskabet er i tråd med Bobsts strategi om at digitalisere og forbinde hele emballageværdikæden, fra brandejere til omformere og udstyrsleverandører.

Man kan ved selvsyn se Bobsts løsninger nærmere an på drupa 2024 i hal 10. Messen slutter den 7. juni. 

-hawin

30/5 2024
  • Emballagedagen præsenterer dybdegående forbrugeranalyse

    Emballagedagen præsenterer dybdegående forbrugeranalyse

    emballage ›EmballageForum og GRAKOM inviterer den 6. november til den årlige begivenhed på Fyn. Ud over den seneste viden om bl.a. globale innovationer og EU-lovkrav, præsenterer arrangererne i år en helt ny analyse af forbrugernes opfattelse af emballage
  • Nefab indbyder til messeseminar om emballage til farligt gods

    Nefab indbyder til messeseminar om emballage til farligt gods

    emballage ›Når Nordeuropas største emballagemesse, Scanpack åbner dørene på tirsdag, sætter emballage- og logistikvirksomheden Nefab fokus på prisbelønnede pakkeløsninger og inviterer til særligt seminar om emballering af lithiumbatterier
  • Paboco klar til lancering af verdens første papirflaske

    Paboco klar til lancering af verdens første papirflaske

    emballage ›I begyndelsen af 2025 kommer resultatet af den danske papirflaskeudvikler og svenske Blue Ocean Closures i hænderne på forbrugerne på markedet. Her er Paboco klar til at sende den første produktlinje med hele emballager af papir og fibre på markedet
  • Tredobbelt beskyttelse af følsom elektronik

    Tredobbelt beskyttelse af følsom elektronik

    emballage ›Elektrostatisk udladning er en risikofaktor ved transport af elektronisk udstyr. Til at undgå, at der opstår pludselig elektrisk strøm mellem to genstande, har EcoCortec® udviklet en bobleplastemballage med Nano-baserede korrosionshæmmere
  • Mondi overtager Schumacher Packagings papaktiver i Vesteuropa

    Mondi overtager Schumacher Packagings papaktiver i Vesteuropa

    emballage ›En stor udvidelse af bølgepapproduktionen i Europa er et af Mondis formål med købet af bl.a. Schumacher Packagings bølgepapkonverteringaktiviteter i Tyskland, Benelux og Storbritannien til en værdi af 634 millioner euro
  • Dansk-amerikansk samarbejde om genbrugelige transportemballage

    Dansk-amerikansk samarbejde om genbrugelige transportemballage

    emballage ›RE-ZIP, som producerer cirkulære emballageløsninger vil sammen med Amazon undersøge, om det er muligt at reducere emballageforbruget ved at bruge en specielt designet papkasse, som nemt kan foldes sammen og returneres. Den kommende tid bliver kasserne testet i fem europæiske lande
  • Pizzabakke i logisk form og fremstillet af sukkerrør

    Pizzabakke i logisk form og fremstillet af sukkerrør

    emballage ›Den svenske bioplastvirksomhed Blastiq AB har tænkt ud over den traditionelle firkantede pizzabakke og udviklet en rund version produceret af sukkerrørsbaseret bioplast, der også kan bruges til mange andre produkter i lige så mange brancher
  • En kop med lakridser

    En kop med lakridser

    emballage ›Inspireret af papbægre til drikkevarer har Metsä Board sammen med den finske konfektureproducent Kouvolan Lakritsi udviklet en emballage af frisk fiberkarton. Koppen kan genbruges - også til kaffe