Hele værdikæden er på pladsMonika Ölund lægger vægt på, at ScanPack er en stærk aktør, når det drejer sig om at bringe nyheder og viden til torvs for de besøgende og skabe rammerne for vidensdeling og netværk.

Hele værdikæden er på plads

I år fylder Skandinaviens største emballagemesse 60 år. Og det bliver markeret. Udstillere fra hele værdikæden viser de nyeste løsninger på messen, der også byder på et stort program med gratis seminarer og workshops

Mere end 400 udstillere, hvoraf halvdelen kommer fra andre lande end Sverige, samles på Scanpack den 22.-25. oktober på Svenska Mässan i Göteborg. Messen, som startede i 1964, fejrer sit 60-års jubilæum. Det vil ifølge arrangøren ikke gå ubemærket hen.

- Vi introducerer blandt andet et nyt mødeområde med en scene, Packaging Plaza, på anden sal. Her sker der en masse spændende ting i forbindelse med jubilæet.

- Flere prisoverrækkelser vil også finde sted her. Vi har også en række jubilæumstilbud, fra gratis workshops og matchmaking og flere andre ting på bedding. Og så selvfølgelig en stor jubilæumsfest, siger Monika Ölund, Business Manager for Scanpack.

På forkant med udviklingen
Monika Ölund fremhæver den brede vifte af produkter på årets messe.

- Det unikke ved Scanpack er, at udstillerne, herunder flere af de store og tunge virksomheder, repræsenterer hele værdikæden. Her præsenteres de nyeste løsninger, og der vises produkter og tjenester, som er på forkant.

Som besøgende kan man opdage de nye emballageteknologier, holde sig opdateret med trends og også netværke med forretningspartnere. Scanpack har med andre ord en hel del at byde på. Samtidig er messen overskuelig, understreger Monika.

- Messen er stor, men ikke for stor. Som besøgende kan man komme igennem messen i løbet af de dage, den varer. At komme til Scanpack er derfor en meget tidseffektiv måde at finde løsninger baseret på din virksomheds specifikke behov.

Stor investering i seminarer
Kompetenceudvikling er mere end nogensinde i fokus på dette års Scanpack. Der vil være et omfattende seminarprogram på to scener med i alt mere end 100 programpunkter.

På jubilæumsscenen, Packaging Plaza, vil brancheeksperter og repræsentanter for kendte brands dele deres erfaringer inden for to hovedfokusområder: Bæredygtighed og emballagetrends.

Innovationsscenen, Scanpack Pioneers, udforsker makrotendenser inden for innovation, nye teknologier og produktionseffektivitet for fremtidens emballageløsninger.

Workshops åbne for alle
Ud over sceneprogrammerne arrangeres der en række workshops i forbindelse med messen. Også de er gratis at deltage i.

Designbureauet Motherland arrangerer en workshop med fokus på, hvordan man tænker kreativt i forbindelse med udvikling af emballage.

SWIRA (Swedish Industrial Robot Association) demonstrerer potentialet i robotteknologi og automatisering. RISE Academy har en seance, der går i dybden med genbrug, fødevareemballage, emballageapplikationer og e-handelsemballage.

Matchmaking
En nyhed på messen i år er Matchmaking-området på anden sal. Her er der mulighed for at komme i dialog med og føre individuelle samtaler med potentielle partnere og kunder.

Kontakten skabes via Scanpack Matchmaking, hvor man på forhånd kan booke møder med interessenterne.

- Vi har også valgt at gøre denne service gratis i år. Desuden vil værktøjet være åbent i et par uger efter messens afslutning.

- Tanken er, at man bagefter skal kunne finde personer eller virksomheder, som man måske ikke nåede at få fat i under messen, siger Monika Ölund.

Netværk på flere måder
I hallerne, på standene og i særlige mødemiljøer og aktiviteter tilbyder Scanpack utallige muligheder for at netværke med virksomheder, brancheorganisationer, deltagende foredragsholdere, eksperter, forskere og andre.

Også dette netværk fortsætter efter messens afslutning.

- Hver dag inviterer vi til After Work i lobbyrestauranten Twentyfourseven.

- Det er som regel et værdsat og velbesøgt arrangement, siger Monika Ölund og kommer ind på, at Scanpack også afholder en stor jubilæumsfest den 23. oktober i kongreshallen, hvor både besøgende og udstillere er velkomne.

En unik messe
Med sine 60 år lige rundt om hjørnet er messen mere end nogensinde klar til at guide de besøgende fra branchen på vej gennem udfordringerne på emballagemarkedet og inspirere til fremtidens opgaver. Det mener Monika Ölund.

- Det er et tegn på styrke, at en messe har spillet en vigtig rolle i at fremme innovation, udvikling og bæredygtighed i så lang tid. Vi er stolte af at have den position og rolle for branchen, siger hun.

-hawin

20/9 2024
  • Fremtidens cirkulære medicinbæger er på vej

    Fremtidens cirkulære medicinbæger er på vej

    emballage ›Virksomhederne Abena A/S og Schoeller Plast konkurrerer i øjeblikket om at udvikle et alternativ til de 2,6 millioner engangsbægre, Region Sjælland smider ud hvert år. Bag den grønne 'Innovations Challenge' står regionen og Gate 21-partnerskabet
  • Papirbaseret indpakning til salat- og urtepotter

    Papirbaseret indpakning til salat- og urtepotter

    emballage ›UPM Specialty Papers og den polske specialist i emballagebelægninger, Unipaco har sammen udviklet et varmeforseglelig emballage, der kan erstatte den traditionelle plastindpakning til salat- og urtepotter. Opskriften er papir med PE-belægning
  • Faller introducerer kompetence-kasse i Milano

    Faller introducerer kompetence-kasse i Milano

    emballage ›-Bæredygtig og sikret mod forfalskning. Det er nøgleordene for emballager til læge- og sundhedsmedicin, og på messen CPhI i næste måned tilbyder Faller Packaging for første gang en 'all inclusive' pakkeløsning til sine kunder
  •  Papirrester kan blive til strøelse til dyr

    Papirrester kan blive til strøelse til dyr

    emballage ›Den nordiske virksomhed Soilfood undersøger nu muligheden for at genbruge de fiberholdige restmaterialer fra papir- og emballagevirksomheden Metsä Boards møller til f.eks. husdyr og heste. Efter brugen som dyrestrøelse, kan materialet komme på markerne
  • Mindre plastikaffald og mere genbrug på hospitalerne

    Mindre plastikaffald og mere genbrug på hospitalerne

    emballage ›Forskere fra Roskilde Universitet står i spidsen for stort projekt, som skal sænke forbruget af plastik og tekstil på hospitalerne i tre regioner
  • Emballageretur: Udskyd producentansvaret igen

    Emballageretur: Udskyd producentansvaret igen

    emballage ›Få tilmeldinger og udsigt til bl.a. øget bureaukrati får kollektiv-ordningen til at opfordre myndighederne til at udsætte indførelsen af virksomheders producentansvar på emballage yderligere et år frem til 2026
  • Cirkulære krus hitter på Smukfest

    Cirkulære krus hitter på Smukfest

    emballage ›Royal Unibrew introducerede før sommeren en ny type cirkulære krus, hvor kruset og dets materiale efter brug bliver indsamlet, omdannet og genanvendt til nye krus. Smukfest har i lighed med 36 andre events testet krusene, og målet om en returneringsprocent på 75 procent, blev slået, da det festivalen indsamlede 95 procent af de over en million krus, der var i cirkulation
  • Smurfit Westrock vinder fire ScanStars

    Smurfit Westrock vinder fire ScanStars

    emballage ›Emballagevirksomheden sætter i år rekord som den mest vindende virksomhed i den nordiske emballagekonkurrence. Priserne er høstet med en BiB-løsning, en papirkasse med Hexacomb-indlæg og to bølgepap-kasser, der reducerer plastforbruget