Hakkekød i poser fjerner 169 ton plast om året

Hakkekød i poser fjerner 169 ton plast om året

Coop bliver først til at introducere hakket kød i såkaldte flowpack-poser i Danmark. De indeholder 70 procent mindre plast end den traditionelle kødbakke, og derfor kan Coop årligt reducere CO2-udledningen med 539 ton - og lette sorteringen hos forbrugerne

Forbrugerne skal snart vænne sig til et nyt udseende på indpakningen af hakkekød i Coops butikker. Fra uge 34 skifter Coop nemlig kødbakker ud med såkaldt "flowpack"-emballage. Det er en sammensvejset, tynd plastpose, som forbrugeren måske kender fra svenske supermarkeder. I Danmark bliver Coop først til at indføre flowpack.

Lettere og mere sorteringsvenlig
Der er 70 procent mindre plast i flowpack-indpakning sammenlignet med den traditionelle kødbakke. Så med skiftet fjerner Coop 169 ton plast om året i reduceret emballage. Thomas Roland, chef for kvalitet og ansvarlighed i Coop, siger:

-Skiftet til flowpack reducerer vores samlede mængde af plastemballage betragteligt. Det glæder jeg mig over. Jeg håber, at forbrugerne vil tage godt imod de nye poser, og at de hurtigt vænner sig til, at så tynd en pose faktisk er lige så god til at beskytte varen, som de gamle bakker.

Emballagen er både lettere og mere sorteringsvenlig, da den fylder mindre i skraldespanden, forklarer Thomas Roland.

Den nye indpakning kommer i alle Coops butikker, det vil sige Kvickly, SuperBrugsen, Brugsen og 365discount. I uge 34 bliver hakket oksekød i flowpack introduceret, og i uge 37 lander hakket kalv/gris i køledisken.

Over 90% af det hakkede kød, Coop sælger, vil blive pakket i de nye flowpack-poser. Kun hakket kylling, hakkekød fra Irma, Bornholmergris og Poppelgris vil forsat komme i de traditionelle kødbakker.

Flowpacks er fremstillet af plast, som er let at genanvende.

-lipe

30/5 2024
  • Omkostninger rammer skævt

    Omkostninger rammer skævt

    emballage ›Smurfit Westrock opfordrer til justeringer, så materialer som bølgepap ikke pålægges langt højere omkostninger end materialer, der er mere miljøbelastende
  • Fællesstand på HI-messen

    Fællesstand på HI-messen

    emballage ›En række virksomheder inden for plastbranchen er gået sammen om en omfattende fællesstand på HI-messen, hvor fokus er på faglig sparring, nye kontakter og inspiration
  • Master of Wine

    Master of Wine

    emballage ›Qian Janice Wang, lektor og sektionsleder for "design og forbrugeradfærd" på Københavns Universitet er nu Danmarks første herboende Master of Wine
  • Pakkevolumen vokser

    Pakkevolumen vokser

    emballage ›Bring fortsætter med at tage markedsandele på det danske pakkemarked. På trods af hård konkurrence er Brings pakkevolumen i Danmark steget med 28 procent i årets første halvår.
  • Metsä Board påbegynder storstilet modernisering

    Metsä Board påbegynder storstilet modernisering

    emballage ›Som del af et investeringsprogram på 60 millioner euro bliver maskinerne, der producerer virksomhedens flagsskibs-karton i Finland, optimeret til at forbedre kvaliteten og vejen mod fossilfri produktion
  • Fødevareplasten skal genfødes som ny fødevareplast

    Fødevareplasten skal genfødes som ny fødevareplast

    emballage ›Mens drikkeflasker kan blive til nye flasker, bliver andre typer emballageaffald brændt af eller ender i lavkvalitetsprodukter. Stort dansk-ledet samarbejde vil vise, at brugt plast fra fødevarer også kan sorteres, oprenses og genanvendes til ny fødevarekvalitet
  • Dansk stadionplatte skal konkurrere i PackNorth 2025 

    Dansk stadionplatte skal konkurrere i PackNorth 2025 

    emballage ›På opfordring fra fodboldklubben OB har Smurfit Westrock Danmark udviklet en take-awayemballage, der løser et velkendt transportproblem for enhver fodboldfan 
  • Affaldsfraktioner er prissat

    Affaldsfraktioner er prissat

    emballage ›Emballageretur kan nu offentliggøre, hvad de enkelte affaldsfraktioner kommer til at koste de flere end 2.100 medlemsvirksomheder, som hører under den kollektive ordning