Første spadestik til Arlas nye Ingredients innovationscenter
Global efterspørgsel på specialiserede produkter og ingredienser er stigende og med det nye innovationscenter i Nr. Vium skruer Arla Foods Ingredients (AFI) endnu mere op for udviklingen af mejeri og valle, for at imødekomme det stigende behov for nærende og bæredygtige fødevarer
Det banebrydende innovationscenter skal huse førende internationale forskere, ingeniører og laboranter.
Første spadestik bliver taget i fredags af Vice President for Research and Development i AFI, Niels Østergaard, bestyrelsesmedlem i Arla Foods Bjørn Jepsen og borgmester i Ringkjøbing/Skjern kommune Hans Østergaard.
Topmoderne anlæg
Indenfor de næste år forventer Arla Foods Ingredients’ en markant stigning i efterspørgslen på højt specialiseret protein og laktoseingredienser. Derfor har Arla Foods investeret ca. 300 millioner kroner i det nye innovationscenter som er placeret i Nr. Vium, tæt på Arla Foods Ingredients største produktionssted, Danmark Protein. Centret bliver et topmoderne anlæg på 9000 kvadratmeter med et fleksibelt kontormiljø tæt på laboratorier og et pilotanlæg, som tilsammen skaber et unikt center for forskning og udvikling indenfor valle og mælkebaserede ingredienser.
Forskning og udvikling af mælk og valle
Centret vil være en del af AFI, Arlas datterselskab der har transformeret valle fra det, der engang blev betragtet som et affaldsprodukt, til kvalitetsingredienser der bruges til spædbarnsernæring, klinisk ernæring, sportsernæring, specialiseret ernæring samt andre føde- og drikkevarer.
Henrik Andersen, Group Vice President i Arla Foods Ingredients siger:
- Jeg er meget glad for at vi nu kan tage første spadestik til vores nye topmoderne innovationscenter. Vi arbejder altid på nye og innovative løsninger til vores kunder så de kan udvikle og forbedre deres produkters næringsmæssige eller funktionelle værdi der imødekommer børns, atleters, patienters og forbrugeres særlige ernæringsbehov. På det nye innovationscenter kan vi bruge avanceret forskning og teknologi til at udforske mælk og valles fulde potentiale som ingredienser til fødevarer og specialiseret ernæring.
Det nye innovationscenter skal beskæftige op til 90 forskere, ingeniører, teknologer og laboranter som vil afdække alle aspekter af forskning og udvikling inden for valle og mælk. Fra avancerede separationsteknologier til at isolere specifikke dele af valle eller mælk – til varmebehandlings- og pasteuriseringsteknologi for at forbedre funktionaliteten og holdbarheden.
Blandt de mest talentfulde medarbejdere
- Det er vores klare ambition at tiltrække de allerdygtigste medarbejdere, der deler vores mission om at udforske og levere alt det, som valle kan bringe til folks liv. De kolleger der arbejder med innovation i AFI er blandt de mest talentfulde i verden, og vi ser meget frem til at byde nye medarbejdere velkommen til denne nye og spændende arbejdsplads med nogle af de mest udfordrende udviklingsprojekter i mejeribranchen, siger Vice President of Research & Development hos Arla Foods Ingredients, Niels Østergaard.
Arla Foods er i dag en af Danmarks største fødevarevirksomheder og blandt de fire største private arbejdsgivere i Vestjylland. Arla Foods beskæftiger godt 2200 medarbejdere i området, hvoraf ca 1300 arbejder i Ringkjøbing/Skjern kommune.Arlas tro på, at innovation er nøglen til at skabe fremtidens mejeri, blev demonstreret, da Arla åbnede Arla Innovation Center (AIC) i Skejby i 2017, hvor der i dag arbejder ca 130 medarbejdere.
Det nye AFI Innovationscenter forventes at åbne i sommeren 2021.
-lipe