EHRNO flexible vil erobre nye markeder
EHRNO flexible vil bruge FoodTech 2016 i Herning til at erobre nye markeder inden for fødevarebranchen. Foto: PR.

EHRNO flexible vil erobre nye markeder

Herning-virksomheden EHRNO flexible, der leverer emballageløsninger til fødevarebranchen, satser benhårdt på at udvide forretningen, og første skridt tages på dette års FoodTech-messe fra 1. november

I mange år har emballagevirksomheden EHRNO flexible haft mejeribranchen som sit vigtigste forretningsområde. Blandt andet derfor har virksomheden holdt til i hal M til FoodTech de seneste år, hvor mange af mejerivirksomhederne er repræsenteret. I år har man imidlertid valgt anderledes og flyttet standen til hal L for at opsøge nye typer fødevarefirmaer, der er på udkig efter intelligente emballageløsninger.

– Efter fokus i flere år har været på emballage til primært smør- og osteprodukter, er vi nu klar til at udvide forretningen, så også andre virksomheder inden for fødevarebranchen kan komme i spil. Derfor har vi investeret i en udvidelse af salgsstyrken, så vi i fremtiden har kapaciteten til at opsøge nye markeder og kunder, fortæller Ole Østergaard, der er direktør hos EHRNO flexible.

– Vi håber at få skabt en del nye kontakter på FoodTech, men vi håber også, at vi får konstruktive dialoger med de kunder, som vi allerede i dag betjener, fortsætter han.

Særligt har EHRNO flexible fokus på de skandinaviske markeder og ønsker derigennem at øge eksporten markant fra den nuværende andel på en tredjedel.

Udvikling i konkurrencepræget marked

Ligesom i mange andre brancher bliver de teknologiske muligheder flere og flere i emballageindustrien. Det gælder både for EHRNO flexible, men også for konkurrenterne. I dag er der mulighed for at lave forskellige tryk af laminatet, som emballerer fødevaren, og der er et skarpt fokus på udviklingen i fødevarernes holdbarhed og emballeringens effektivitet i forhold til fødevareproduktionen.

– Som en mindre spiller i branchen har vi valgt at fokusere på service og fleksibilitet i vores forretning. På den måde bliver vi konkurrencedygtige med vores konkurrenter. Samtidig har vi ekspertisen til at servicere både den lille og store fødevarevirksomhed, siger Ole Østergaard.

Virksomheden, der har base i Herning, beskæftiger i dag cirka 35 medarbejdere, og udover den aktuelle udvidelse af salgsstyrken er der kommet nye ansigter til over de seneste par år. Den nylige vækst kommer efter nogle barske år i kølvandet på finanskrisen, hvor virksomheden toppede med 50 medarbejdere.

– Selvom fødevarebranchen er en stabil branche på mange måder, blev vi ramt af mange fabrikslukninger og -sammenlægninger, hvor internationale aktører samlede produktionen andre steder end i Danmark. Heldigvis er udviklingen vendt igen, og nu bliver der igen investeret og udvidet hos fødevarevirksomheder, pointerer Ole Østergaard.

-hawin

 


24/10 2016
  • Pap- og papiraftalerne er på plads

    Pap- og papiraftalerne er på plads

    emballage ›Vana har indgået aftaler om genanvendelse på alle emballageaffaldsfraktioner og på transport af emballageaffaldet. Dermed er Vana helt klar til at håndtere producentansvaret for emballage for medlemsvirksomhederne
  • Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    emballage ›Messe Düsseldorf debuterer med genanvendelige og genbrugelige kopper, fremstillet af ReOil, kemisk genanvendt råmateriale fra OMV, på K 2025-messen
  • Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    emballage ›Arla-mejeriet i Holstebro skal udvides med godt 6.500 kvadratmeter, to nye produktionslinjer og 50 nye fuldtidsmedarbejdere. I alt løber investeringen op i godt 440 millioner kroner
  • Coop relancerer sine kaffebrands

    Coop relancerer sine kaffebrands

    emballage ›Cirkel- og Irma-kaffe samt Coop- og Änglamark-kaffe relanceres alle med ny og forbedret kvalitet i et nyt design
  • Cocio i ny indpakning

    Cocio i ny indpakning

    emballage ›Fodboldtrøjen er for længst driblet ud af stadion og ind i gadebilledet som et stilsikkert symbol på både nostalgi, attitude og livsstil. Nu slår Cocio og hummel pjalterne sammen i et samarbejde, der byder på noget til både ganen og garderoben 
  • Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    emballage ›Tecsys’ cloudbaserede lagerstyringssystem, Elite, bliver rullet ud i diagnostikvirksomheden Roches internationale laboratorienetværk i mere end 50 lande. Systemet sikrer effektiv og sikker varehåndtering af in vitro-diagnostik-produkter
  • Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    emballage ›I efteråret træder det udvidede producentansvar, EPR, i kraft. I den anledning flytter ansvaret, økonomisk såvel som i praksis fra kommunerne til virksomheder, der sætter emballage på markedet i Danmark. Jo mere genanvendelige eller genbrugelige emballagematerialerne er jo lavere bliver taksten. Teknologisk Institut har styr retningslinjerne og opsummerer dem i følgende tekst i sit nyhedsbrev nr. 2 2025 fra maj måned:
  • Sikker pakning i pap

    Sikker pakning i pap

    emballage ›Den italienske producent af højteknologiske tappe- og emballeringslinjer til blandt andet føde- og drikkevareindustrien, ACMI har fået hjælp af komponent-, system- og automatiseringsspecialisten, Pilz til at skabe sikre pakkelinjer til papemballage