EHRNO flexible vil erobre nye markeder
Herning-virksomheden EHRNO flexible, der leverer emballageløsninger til fødevarebranchen, satser benhårdt på at udvide forretningen, og første skridt tages på dette års FoodTech-messe fra 1. november
I mange år har emballagevirksomheden EHRNO flexible haft mejeribranchen som sit vigtigste forretningsområde. Blandt andet derfor har virksomheden holdt til i hal M til FoodTech de seneste år, hvor mange af mejerivirksomhederne er repræsenteret. I år har man imidlertid valgt anderledes og flyttet standen til hal L for at opsøge nye typer fødevarefirmaer, der er på udkig efter intelligente emballageløsninger.– Efter fokus i flere år har været på emballage til primært smør- og osteprodukter, er vi nu klar til at udvide forretningen, så også andre virksomheder inden for fødevarebranchen kan komme i spil. Derfor har vi investeret i en udvidelse af salgsstyrken, så vi i fremtiden har kapaciteten til at opsøge nye markeder og kunder, fortæller Ole Østergaard, der er direktør hos EHRNO flexible.
– Vi håber at få skabt en del nye kontakter på FoodTech, men vi håber også, at vi får konstruktive dialoger med de kunder, som vi allerede i dag betjener, fortsætter han.
Særligt har EHRNO flexible fokus på de skandinaviske markeder og ønsker derigennem at øge eksporten markant fra den nuværende andel på en tredjedel.
Udvikling i konkurrencepræget marked
Ligesom i mange andre brancher bliver de teknologiske muligheder flere og flere i emballageindustrien. Det gælder både for EHRNO flexible, men også for konkurrenterne. I dag er der mulighed for at lave forskellige tryk af laminatet, som emballerer fødevaren, og der er et skarpt fokus på udviklingen i fødevarernes holdbarhed og emballeringens effektivitet i forhold til fødevareproduktionen.
– Som en mindre spiller i branchen har vi valgt at fokusere på service og fleksibilitet i vores forretning. På den måde bliver vi konkurrencedygtige med vores konkurrenter. Samtidig har vi ekspertisen til at servicere både den lille og store fødevarevirksomhed, siger Ole Østergaard.
Virksomheden, der har base i Herning, beskæftiger i dag cirka 35 medarbejdere, og udover den aktuelle udvidelse af salgsstyrken er der kommet nye ansigter til over de seneste par år. Den nylige vækst kommer efter nogle barske år i kølvandet på finanskrisen, hvor virksomheden toppede med 50 medarbejdere.
– Selvom fødevarebranchen er en stabil branche på mange måder, blev vi ramt af mange fabrikslukninger og -sammenlægninger, hvor internationale aktører samlede produktionen andre steder end i Danmark. Heldigvis er udviklingen vendt igen, og nu bliver der igen investeret og udvidet hos fødevarevirksomheder, pointerer Ole Østergaard.
-hawin