Danish Crown udvider i Blans
Største investering i et svineslagteri i ni år omfatter røgeri til briternes bacon
Landsbyen Blans i Sønderjylland cementerer nu sin position som Danmarks baconhovedstad.
Danish Crown har nemlig besluttet at udvide slagteriet i byen med en ny afdeling, der gør det muligt både at salte og røge den bacon, der eksporteres til det engelske marked.
- Hidtil har det kun været muligt at salte baconen på slagteriet, men med tanke på produktionsomkostningerne er det smartere, at der også kan røges i Blans.
Bacon er et strategisk udviklingsområde for os, og procesmæssigt giver det mest mening, hvis vi i fremtiden både røger og salter i Blans, hvor råvarerne er i forvejen. Det er en specialproduktion med relativt store sæsonudsving, så det har været afgørende, at vi har kapaciteten til at følge med efterspørgslen, siger Søren F. Eriksen, som er adm. direktør i Danish Crown Pork B2B.
Danish Crown i Blans sender på nuværende tidspunkt ca. 700 tons bacon om ugen til England, og direktøren tilføjer, at den nye afdeling forhåbentligt kommer til at betyde en lille forøgelse af produktionen af bacon.
Investering på 70 millioner kroner
Danish Crown investerer i omegnen af 70 millioner kroner i den nye afdeling, der formodes at skabe 8-10 nye arbejdspladser i Blans. Det er Danish Crowns største investering i et svineslagteri i ni år.
Fabriksdirektør i Blans Ole Carlsen er glad for den nye investering.
- Vi er stolte over, at der investeres så stort i vores slagteri. Vi har jo råvarerne i forvejen, så jeg synes, det er en oplagt investering, som giver god mening. Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med de nye aktiviteter, siger Ole Carlsen.
Lige nu arbejdes der på at få en miljøgodkendelse og byggetilladelse til den nye afdeling, som forventes at stå færdig i slutningen af 2017.
-lipe