Peterson bygger ny og fuldt automatiseret bølgepapfabrik i Norge

Peterson, der har sin danske afdeling i Randers, har besluttet at bygge en helt ny og avanceret bølgepapfabrik i Halden. Fabrikken er et greenfield projekt, og vil være en af de mest moderne bølgepap fabrikker i Nordeuropa

Med byggeriet af en ny bølgepapfabrik i Norge, viser en af de store spillere på det skandinaviske emballagemarked viser tænder. Peterson forventer at fabrikken står færdig i 2019.

Fabrikken vil huse virksomhedens produktionsanlæg, lager og distributionscentral. Petersons nuværende virksomhed i Sarpsborg vil samtidigt blive integreret i det nye anlæg og rykker derfor med til nabokommunen.

For Peterson bliver det nye anlæg et flagskib med fuldt ud digitaliserede og integrerede løsninger, som vil sikre effektivitet, levereringssikkerhed og ikke mindst kortere leveringstider for kunderne. S

atsningen er et led i at være på forkant med Den 4. industrielle revolution, hvor internettet smelter sammen med virksomheders produktion og produkter. På denne måde kan produkterne i højere grad tilpasses til den enkelte kunde samtidigt med, at fabrikken kan styres via digitale platforme.

I forbindelse med projektet vil Peterson starte helt fra bunden, med en total fornyelse af alt produktionsudstyr. De allerede færdige produkter vil blive lagret og distribueret fra et nyt, datastyret højlager. Et tiltag, der vil give Peterson betydelige konkurrencefordele gennem øget pålidelighed og bedre leveringstider. Samtidigt vil produktionskapaciteten også få et markant løft.

- Peterson har en lang historie i Østfold-regionen (sydøst Norge), og vi er derfor yderst begejstrede over, at anlægget bliver bygget på disse kanter. Når anlægget er færdigbygget, vil det forbedre vores konkurrenceevne, hvilket vil smitte af på vores kunder, som vil opleve højere kvalitet og endnu bedre service fra os. Vi glæder os enormt til at tage den nye fabrik i brug, siger Petersons Administrerende direktør, Dan Johannesen

Fokus på langsigtet vision og strategi

Den nye fabrik er et produkt af Petersons investeringsprogram for hele norden, der for to år siden blev præsenteret i forbindelse med at VPK Packaging Group og Klingele opkøbte Peterson.

Investeringsprogrammet er en del af aktionærenes langsigtede vision og strategi, der også understøttes af Petersons plads i Blue Box Partners, som giver adgang til et slagkraftigt europæisk emballagenetværk.

- Det nye anlæg i Halden vil cementere Petersons position som en af de markedsledende emballageproducenter i norden. Samtidigt får vi et godt udgangspunkt for at være i førertrøjen på industri 4.0-området, da innovative, digitaliserede og integrerede løsninger vil være omdrejningspunktet for vores fremtidige arbejde med at sikre de bedste produkter til vores kunder.

-hawin


13/6 2018
 • BrochurerDOWNLOAD
 • Agfa Graphics

  Agfa Graphics

  Inkjet Løsninger
 • RPC Superfos

  RPC Superfos

  SuperLock er plastemballage, der op til tredobler holdbarheden for fødevarer
 • Kongskilde

  Kongskilde

  Håndtering af procesaffald
 • Schur

  Schur

  Det kan mærkes overalt
 • Antalis

  Antalis

  Industriemballage, maskiner og løsninger til produktion, transport og opbevaring
 • Bong

  Bong

  Læs mere om vores konvolut- og Propac emballagesortiment
 • Honeycomb Cellpack

  Honeycomb Cellpack

  Stødabsorberende og fikserende emballage
 • RajaPack

  RajaPack

  5.500 emballageprodukter – Leveret indenfor 48/72 timer.